Журналісти закликають мера Тернополя припинити маніпулювати громадською думкою

Журналісти закликають мера Тернополя припинити маніпулювати громадською думкою

17 Травня 2017
1246
17 Травня 2017
15:00

Журналісти закликають мера Тернополя припинити маніпулювати громадською думкою

1246
Тернопільські журналісти закликали міського голову Сергія Надала припинити маніпулювати громадською думкою та поширювати наклепницьку інформацію про опонентів у ЗМІ.
Журналісти закликають мера Тернополя припинити маніпулювати громадською думкою
Журналісти закликають мера Тернополя припинити маніпулювати громадською думкою

Про це йдеться у відкритому зверненні журналістів до міського голови Тернополя та тернополян, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Працівники ЗМІ зазначають, що, звернення зумовлене тим, що останнім часом у місцевих ЗМІ регулярно з’являються публікації замовного характеру із неправдивою інформацією про опонентів мера, які виступають проти земельних чи інших оборудок.

«У нашому професійному середовищі ні для кого не секрет, що матеріали у кращих традиціях темників Януковича надходять від людей, які називають себе представниками міського голови і начебто відповідають за інформаційну політику міської ради», – йдеться у зверненні.

При цьому замовні статті, йдеться у зверненні, формують у свідомих тернополян негативну думку про журналістів, оскільки люди розуміють, що ЗМІ поширюють відверту брехню.

Відтак журналісти закликали пана Надала припинити маніпуляції.

Під зверненням підписалися головні редактори, директори видань та кореспонденти, загалом – 26 тернопільських журналістів всеукраїнських та місцевих ЗМІ, зокрема УНІАН, «Дзеркало тижня», «Експрес», «Україна молода», корпорації RIA, «Українського радіо».

У зверненні вони закликали тернополян бути обачними у виборі джерел інформації, чітко розмежовувати замовні публікації і авторські матеріали.

«Примітивна інформаційні атаки спрямовані на те, щоб ввести в оману тернополян та відвернути увагу від важливих аспектів життєдіяльності міста. Шкодуємо, що деякі люди перетворили наш фах на аморальний бізнес, порушуючи усі стандарти журналістської етики і професійної честі, розмінюючи свою совість і повагу колег», – йдеться у зверненні.

Також журналісти закликали Надала «переглянути свою підпільну інформаційну політику, спрямовану на паплюження доброго імені осіб, незгідних з його методами управління»: «Це не робить честі владі одного із найпатріотичніших міст України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1246
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду