Кінофестиваль «Відкрита ніч» оголосив прийом робіт

Кінофестиваль «Відкрита ніч» оголосив прийом робіт

26 Квітня 2017
1901
26 Квітня 2017
17:20

Кінофестиваль «Відкрита ніч» оголосив прийом робіт

1901
Оголошено відбір фільмів до конкурсної програми кінофестивалю національного кіно «Відкрита ніч «Дубль 20», який щорічно проходить за підтримки Держкіно України.
Кінофестиваль «Відкрита ніч» оголосив прийом робіт
Кінофестиваль «Відкрита ніч» оголосив прийом робіт

Про це було заявлено 26 квітня під час прес-конференції, повідомляє прес-служба фестивалю.

Цьогоріч кінофестиваль «Відкрита ніч. Дубль 20» відбудеться 24-25 червня. Як і в попередні роки, основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у Києві. Паралельні покази й трансляції кінопоказів пройдуть більш ніж на 65-ти майданчиках України та світу, в тому числі - у зоні АТО. Цього року фільми фестивалю побачать у Польщі, Молдові, Білорусі, Німеччині, Португалії, Чехії та Єгипті.

З 26 квітня фестиваль розпочинає відбір фільмів до конкурсної програми, про що повідомив Арт-директор фестивалю Михайло Іллєнко: «Сьогодні ми оголошуємо всім, що прийом робіт на фестиваль відкрито, і запрошуємо всіх кінематографістів, починаючи від професіоналів і закінчуючи  любителями, надсилати свої роботи».

«Держкіно щороку підтримує кінофестиваль «Відкрита ніч»,  адже він є дуже яскравим стартовим майданчиком для багатьох молодих українських кінематографістів. З кожним роком цей фестиваль все жвавіше набирає обертів, хоч і не змінює свою геолокацію», - сказав перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін.

Всі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна нагорода фестивалю становить 50 000 гривень, наданих генеральним партнером «Райффайзен банком Аваль», та коштів, зібраних у Фонді взаємодопомоги.

У 2016 році  фестиваль в якості експерименту запровадив вступний внесок у розмірі 100 грн. Результати експерименту були позитивними і показали, що українські кінематографісти вірять у силу кіно та готові робити ставку на свої фільми. Всі зібрані таким чином кошти становлять Фонд взаємодопомоги.

Головного переможця фестивалю та приз визначатиме журі. Того, хто виграє кошти, зібрані у Фонді взаємодопомоги, цього року визначатимуть глядачі шляхом SMS-голосування.

Участь у фестивалі можуть брати короткометражні ігрові, документальні та анімаційні фільми. Конкурсна програма збирає фільми та відео-роботи: українськомовні; двомовні (які відображають сучасну, реально існуючу мовну ситуацію); будь-які фільми та відеороботи вітчизняного виробника, якщо іншомовні герої фільму дубльовані або озвучені українською мовою.

Заповнити онлайн-форму заявки можна на офіційному сайті «Відкритої ночі». Дедлайн подачі робіт: 26 травня.

Нагадаємо, гран-прі минулорічного фестивалю «Відкрита ніч» у розмірі 50 тис гривень здобув документальний фільм «Волонтери війни» режисера Юлії Шашкової. Як зазначено, цей фільм, «відображає контроверсійне ставлення та значущість волонтерства у сучасних реаліях України, на прикладі стародавнього козацького села Бесідки».

«Спеціальний приз журі за пошук, створення та повернення героя» та суму у розмірі 11 600 гривень фонду, що було сформовано із вступних внесків учасників, отримав фільм «Шрам» режисера Юлії Тамтури.

Інші нагороди журі розподілило так:

-Найкращий ігровий фільм – «Ґолден лав» режисера Павла Острікова
-Найкращий анімаційний фільм – Big Man режисера Тетяни Кабаєвої.
-Краща робота художника – Роман Попадько за фільм «Мішень».
-Краща операторська робота – В’ячеслав Бігун з фільмом «Найближчі до Бога».
-Спеціальний диплом журі за експеримент оператора – Олександр Петроченко та Антон Антонець за фільм «Білі слони».
-Приз глядацьких симпатій – «Відлуння» режисера Олександра Шкрабака
-Програма чеського короткометражного кіно – «Пан лісу (Лєший)» режисера Павела Соукупа.
-Диплом від фестивального дистриб’ютора Letter to fest – «Двері» режисера Ріти Кузьміної.

На фото - покази минулорічного фестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду