Росія відмовилася транслювати «Євробачення-2017» з Києва

Росія відмовилася транслювати «Євробачення-2017» з Києва

13 Квітня 2017
2084
13 Квітня 2017
19:10

Росія відмовилася транслювати «Євробачення-2017» з Києва

2084
Російський «Первый канал» заявив, що не транслюватиме в цьому році конкурс «Євробачення» через незгоду з рішенням української влади відмовити у в’їзді на територію України російській учасниці конкурсу, співачці Юлії Самойловій.
Росія відмовилася транслювати «Євробачення-2017» з Києва
Росія відмовилася транслювати «Євробачення-2017» з Києва

Про це повідомляє «Русская служба ВВС» з посиланням на керівницю дирекції громадських зв'язків «Первого канала» Ларису Кримову.

Вона заявила, що російський канал вважає відмову української сторони необґрунтованою і розцінює як «спробу України політизувати конкурс».

Водночас вона заявила, що вважає неприйнятим пропозиції Європейської мовної спілки щодо організації віддаленої участі Юлії Самойлової або її заміни на іншого учасника.

«Ми вважаємо і той, і інший варіант неприйнятним», - заявляє «Первый канал».

Раніше Європейська мовна спілка заявила, що її головним пріоритетом залишається підготовка до шоу «Євробачення-2017» у Києві. В ЄМС відмовилися коментувати інформацію з приводу того, що нібито «Євробачення-2017» можуть перенести з Києва у Берлін.

Нагадаємо, «Первый канал» Росії делегував Юлію Самойлову, яка з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на інвалідному візку, на «Євробачення-2017» у Київ. У 2015 році вона виступала в окупованому Криму, порушивши Закон України.

Відповідно, СБУ заборонила Юлії Самойловій в'їзд на територію України терміном на три роки. 

23 березня гендиректорка ЄМС Інгрід Дельтенре у листі попросила прем’єр-міністра Володимира Гройсмана забезпечити участь в «Євробаченні-2017» представниці Росії Юлії Самойлової нарівні з усіма конкурсантами. Інакше, за її словами, деякі країни можуть відмовитися від участі у цьогорічному конкурсі, а Україна може бути відсторонена у подальшому від «Євробачення». 

3 квітня члени Наглядової ради Суспільного мовлення закликали директорку ЄМС Інгрід Дельтенре, та, в її особі, Європейську мовну спілку поважати суверенітет України, не перетворювати Європейську мовну спілку на інструмент підсилення чужих політичних маніпуляцій і не перешкоджати такими заявами нормальному проведенню конкурсу – як цього року, так і у майбутньому.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росії не потрібна участь в «Євробаченні», їй потрібна провокація. Він вважає адекватною реакцію української сторони заборонити в'їзд в країну російській представниці на «Євробаченні-2017» Юлії Самойлової.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2084
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду