Тетяна Чорновол вказала у своїй декларації нову квартиру в Києві

Тетяна Чорновол вказала у своїй декларації нову квартиру в Києві

2 Квітня 2017
7672
2 Квітня 2017
16:35

Тетяна Чорновол вказала у своїй декларації нову квартиру в Києві

7672
Народна депутатка («Народний фронт»), колишня журналістка Тетяна Чорновол задекларувала за підсумками 2016 року два автомобіля і нову квартиру у Києві.
Тетяна Чорновол вказала у своїй декларації нову квартиру в Києві
Тетяна Чорновол вказала у своїй декларації нову квартиру в Києві

Про це йдеться у її е-декларації на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Як членів своєї сім’ї вона вказала матір, батька, двох дітей та брата.

У 2016 році Тетяна Чорновол придбала квартиру у Києві площею 90 кв. м. вартістю на той момент 854 100 грн. Вона володіє цією нерухомістю одноосібно.

Тетяна Чорновол також володіє земельною ділянкою і анексованому Криму площею 1513 кв. м (Грушівка, Судак, АР Крим), власність на яку набула у 2010 році. Вартість ділянки не вказана.  

Також у Веселому поблизу Судаку (АР Крим) батькові народної депутатки належить земельна ділянка площею 724 кв.м, яка на момент набуття власності у 2008 році коштувала 54 000 грн. Батько Тетяни Чорновол володіє й земельною ділянкою у селищі Гора під Києвом (Бориспільський район, Київська область) площею 1600 кв.м. вартість якої не вказана. В цьому ж населеному пункті йому належить будинок 158 кв. м, а також гараж 18 кв. м. Вартість будинку й гаражу в декларації не вказана.

Матері народної депутатки належать дві земельні ділянки у селищі Ритні на Києвщині (Вишгородський район, Київська область) загальною площею 5000 кв.м. Вартість не вказана.

Тетяна Чорновол володіє двома іномарками – Chevrolet (2005) вартістю 50000 грн. і Mitsubishi (2014) 246 750 грн.

Батько народної депутатки є кінцевим бенефіціаром малого науково-виробничого приватного підприємства «Пріоритет».

У минулому році Тетяна Чорновол отримала за основним місцем роботи у Верховній Раді 152 389 грн., ще 169 871 грн. – як відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень. 58 050 грн. склала пенсія, яку вона отримує.

Також в декларації вказана заробітна плата брата народної депутатки Віктора Чорновола, який отримав за основним місцем роботи у Головному управлінні Національної поліції у Києві в 2016 році 98 441 грн. Також вказані пенсії її батьків – 14 022 грн. батька і 18 795 грн. матері.

Тетяна Чорновол має на банківському рахунку в АТ «Фортуна-банк» 10 590 євро. Члени її сім’ї мають готівкою 12 000 доларів США.

Нагадаємо, 23 березня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», внесений президентом Петром Порошенком 14 березня і прийнятий за основу 14 березня зі скороченням строку підготовки до другого читання.

Документ був затверджений із правками, внесеними в тому числі з голосу. Були враховані поправки депутата від «Народного фронку» Тетяни Чорновол.

Зокрема нею пропонувалося зобов’язати до е-декларування громадські організації, що здійснюють антикорупційну діяльність, а також всіх контрагентів установ та організацій, що отримують кошти з програм міжнародної технічної допомоги, спрямованих на протидію корупції.

Водночас пані Чорновол відкликала внесену раніше норму про вимогу декларування доходів редакторів та засновників ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7672
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
2573 дн. тому
Это даже не смешно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду