1 квітня - Українське документальне кіно на роверах

1 квітня - Українське документальне кіно на роверах

30 Березня 2017
1357
30 Березня 2017
11:30

1 квітня - Українське документальне кіно на роверах

1357
1 квітня в рамках кінофестивалю Docudays UA в столичному Сквері Небесної Сотні відбудеться велопоказ, під час якого глядачі крутитимуть педалі й у такий спосіб вироблятимуть необхідну для перегляду фільму енергію.
1 квітня - Українське документальне кіно на роверах
1 квітня - Українське документальне кіно на роверах

Організатори фестивалю Docudays UA покажуть просто неба три короткометражні фільми з конкурсу Docu/Україна: «Між іншим» Юлії Апен, «Метро» Лєри Мальченко та Олександра Ганца й «Комуналку» молодих режисерів Андрія Прииймаченка, Уляни Скицької, Валерії Пузік, Юлії Ільченко, Марини Лопушин та Маріам Шелії.

«Між іншим» складається з реальних історій українських мігранток в Європі, які розповідають, чому вирішили змінити місце проживання і які мотиви ними керували. А у фільмі «Метро» йдеться про шість дніпропетровських станцій, що відкрили в місті в 1995-му році. Сьогодні метро в Дніпрі одне з найкоротших у світі. Але невелика кількість пасажирів та майже повна відсутність нав’язливої реклами зберегли в метро особливу атмосферу – підземного ретро-футуристичного міста.

Картина «Комуналка» про те, як зміна поколінь в Україні здатна трансформувати підхід до сприйняття простору навколо. У ньому автори торкаються теми конфлікту епох, зіткнення ініціативності та байдужості, відкритості та жорсткої регламентованості життя під час одного маленького ремонту.

Фільми можна переглянути 1 квітня о 19:00 у Сквері Небесної Сотні (вул. Михайлівська, 24-26). Після показу традиційне обговорення та дискусія за участі команди фестивалю.

Показ організований за підтримки «Кіно просто неба» та «Велопланета».

Фото – кадр із фільму «Між іншим» Юлії Апен 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба Docudays UA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду