До конкурсу на посаду керівника НСТУ не надійшло поки жодної офіційної заяви - Лебедєва

До конкурсу на посаду керівника НСТУ не надійшло поки жодної офіційної заяви - Лебедєва

13 Березня 2017
1590
13 Березня 2017
18:01

До конкурсу на посаду керівника НСТУ не надійшло поки жодної офіційної заяви - Лебедєва

1590
Голова Наглядової ради ПАТ НСТУ, почесна голова Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Тетяна Лебедєва заявила, що очікує офіціальних подань до конкурсу керівника Суспільного мовника ПАТ «НСТУ» протягом поточного тижня. Термін подання спливає 16 березня.
До конкурсу на посаду керівника НСТУ не надійшло поки жодної офіційної заяви - Лебедєва
До конкурсу на посаду керівника НСТУ не надійшло поки жодної офіційної заяви - Лебедєва

Про це вона сказала в інтерв’ю «Укрінформу».

Тетяна Лебедєва зазначила, що для участі у конкурсі на посаду очільника ПАТ НСТУ необхідно зробити чимало паперової роботи.

«Крім стратегії, це цілий пакет документів. На жаль, на сьогодні (інтерв’ю опубліковане 13 березня. – Ред.) ще жодної заяви немає. ЗМІ пишуть про людей, які публічно заявили про своє бажання взяти участь у конкурсі. Ходять ще якісь плітки про охочих подаватися, але все це неофіційно.

Як людина, яка братиме участь у голосуванні, я не маю згадувати цих людей, бо для мене вирішальним днем буде 16 березня, коли ми припиняємо прийом документів і приймаємо рішення про те, хто буде допущений. А  це можуть бути лише формальні підстави. Якщо є повний пакет документів і він відповідає вимогам закону і умовам конкурсу, то будь-яка людина має бути допущена», - сказала голова Наглядової ради ПАТ НСТУ.

За словами Тетяни Лебедєвої, головне, що мають надати претенденти на посаду очільника ПАТ НСТУ, - це стратегія, яка буде розміщена на сайті.

«Буде  відкритий захист, бо суспільство хоче знати, кого ми підтримаємо. Кожен матиме 20 хвилин на представлення  концепції. Потім ми зможемо ставити їм запитання, після чого вже буде голосування. Сподіваюся, що це буде конкурс концепцій. Це важливо. Думаю, що чим більше професійних людей прийде, тим більше цікавих ідей і підходів ми почуємо.

Річ у тім, що там дуже непроста спадщина, бо НСТУ успадкувала проблеми і матеріальні, і кадрові. В об'єднанні зараз 7,5 тисячі співробітників. І в концепції має бути зазначено, як відбуватиметься реформування, як кандидат собі уявляє - і кількісно, і якісно - структуру реформованої НСТУ, які будуть програми, скільки ресурсів це потребує», - сказала вона.

Тетяна Лебедєва уточнила, що претендент повинен мати план кризового менеджменту.

«І керівник має поєднувати в собі і менеджерські якості, і якості людини телевізійної, яка уявляє собі свою аудиторію, її вимоги, її очікування, виклики і водночас може передбачити, скільки і якого продукту треба виробити і як краще це зробити - або власним виробництвом, або на конкурсній основі співпрацювати з продакшн-студіями», - сказала вона. 

Голова Наглядової ради ПАТ НСТУ сподівається, що офіційні подання до конкурсу надійдуть протягом поточного тижня.

«Я думаю, що заяви ми отримаємо якраз цього останнього тижня. Так зазвичай буває. І хочу, щоб учасників було більше. Звичайно, не технічних кандидатів, які лише забиратимуть час, а людей, які дійсно розуміють ціну цього рішення, значення цієї посади для всього суспільства, для України в цілому.

Це такий шанс, до якого ми готувалися багато років! Це така посада! Людина, яка першою очолить реформований, новостворений суспільний мовник, увійде в історію. Тому я сподіваюся, що це будуть люди, свідомі рівня відповідальності, рівня професійності, яких вимагає ця посада. І ми будемо з цікавістю слухати їхні концепції і матимемо можливість обрати найкращого», - сказала Тетяна Лебедєва.

Обрання очільника Суспільного мовника має відбутися не пізніше 13 квітня.

Нагадаємо, що 3 лютого 2017 року  Наглядова рада публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» ухвалила рішення про оголошення конкурсу на посаду голови правління НСТУ. Претенденти на посаду голови правління ПАТ НСТУ можуть подавати документи до 16 березня  (до 17:00). Не пізніше 13 квітня 2017 року Наглядова рада ПАТ НСТУ проведе конкурс на зайняття вакантної посади голови правління ПАТ НСТУ. Умови проведення конкурсу оприлюдено на сайті «UA: Першого».

Андрій Куликов першим заявив, що подаватиметься на конкурс голови правління ПАТ НСТУ. Наразі голова правління ГО «Громадське радіо» розробляє програму, тому планує подати документи на конкурс до кінця терміну подачі, 16 березня. 

Відразу після звільнення з посади генерального диреткора НТКУ Зураб Аласанія висловлював намір подати документи на конкурс на голову правління НСТУ. Однак поки що він офіційно про це не заявив. 

8 лютого 2017 року на засіданні членів наглядової ради ПАТ НСТУ Тетяну Лебедєву обрано головою наглядової ради Суспільного мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду