Україна готова допомогти Канаді протистояти інформаційній агресії РФ – посол

Україна готова допомогти Канаді протистояти інформаційній агресії РФ – посол

10 Березня 2017
1256
10 Березня 2017
09:10

Україна готова допомогти Канаді протистояти інформаційній агресії РФ – посол

1256
Посол України в Канаді Андрій Шевченко закликав канадське суспільство підготуватися до можливих інформаційних атак з боку Росії
Україна готова допомогти Канаді протистояти інформаційній агресії РФ – посол
Україна готова допомогти Канаді протистояти інформаційній агресії РФ – посол

Про це повідомляє «Укрінформ».

 «Слід розуміти, що Росія веде війну проти усього вільного світу, а не лише України. Її можна називати гібридною, незвичайною або якось інакше, але вона усе одно залишатиметься війною, і саме так до неї ставляться в РФ. Я впевнений, що вони шукатимуть нові цілі у вільному світі. Тому я б закликав наших канадських друзів підготуватися до цього та залишатися сильними, а ми із радістю поділимося власним досвідом щодо протидії інформаційним війнам. Ми знаємо, що треба робити», - сказав Шевченко.

Він додав, що російська агресія проявляється у багатьох формах.

«РФ підриває довіру до політичних систем, втручається у вибори, веде інформаційні кампанії проти західних лідерів, очільників вільного світу... Нам слід залишатися реалістами, бути уважними і правильно тлумачити ситуацію», - зазначив посол.

Він також зазначив, що канадське суспільство «достатньо стійке до подібних нападів».

«Канада ніколи не переставала бути мішенню російської інформаційної агресії. При цьому Канада та канадське суспільство достатньо сильні, аби захиститися від інфоатак такого штибу. Це дуже цінно», - сказав Шевченко.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

22 лютого міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що у Збройних силах РФ створені війська інформаційних операцій.

Центр передового досвіду НАТО з енергобезпеки проведе восени спільні навчання з українськими інституціями з моделюванням конкретних сценаріїв протидії інформаційним, технічним, кібернетичним чи військовим атакам у сфері енергобезпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1256
Читайте також
06.03.2017 09:31
Георгій Почепцов
«Розмова Про»
3 654
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду