Сайт інформагентсва «ВолиньPost» не працює через DDoS-атаку

Сайт інформагентсва «ВолиньPost» не працює через DDoS-атаку

27 Лютого 2017
1259
27 Лютого 2017
12:20

Сайт інформагентсва «ВолиньPost» не працює через DDoS-атаку

1259
Сайт інформаційного агентства «ВолиньPost» 25 та 26 лютого зазнавав потужної DDoS-атаки. Наразі ресурс не працює
Сайт інформагентсва «ВолиньPost» не працює через DDoS-атаку
Сайт інформагентсва «ВолиньPost» не працює через DDoS-атаку

Про це повідомляєтся на сайті агентства, пише ІМІ.

У редакції повідомили, що скоординована хакерська атака здійснювалася 36 годин поспіль два дні.

Як пояснили у службі технічної підтримки сайту, атаки здійснювали через ботів, зареєстрованих у багатьох країнах світу. Станом на 13 годину 26 лютого сайт атакувало 1830 таких ботів.

При цьому редакція зауважує на важливій деталі, що сайт некоректно відображався у користувачів, які переглядали його на території Волинської області. Проте в інших містах, зокрема у Харкові та Києві, сайт можна було читати.

Завдяки оперативному реагуванню технічної підтримки роботу сайту вдалося швидко стабілізувати. Однак зараз сайт знову не працює.

 

Директор «ВолиньPost» Юрій Сковорода пов'язує атаки на сайт з появою публікацій на політичну тематику.

«На це вказує й регіональний характер атаки. Очевидно, що хтось не хоче, аби волиняни прочитали об'єктивну інформацію про останні політичні події, тому й нас намагалися “покласти”. Ця спроба завдяки зусиллям нашої техпідтримки стала провальною, за що ми їм дуже вдячні. ВолиньPost продовжує працювати», - сказав він.

Нагадаємо, 22 лютого сайт газети «Закон і бізнес» зазнав DDoS-атаки, у зв'язку з чим доступ до матеріалів ресурсу був суттєво ускладнений.

16 грудня була атка на сайт «Житомир.info». Житомирський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області проводить досудове розслідування у справі несанкціонованого втручання в роботу сайту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1259
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду