У Запоріжжі депутати перевірять муніципальний канал через «перешкоди у трансляції сесії»

У Запоріжжі депутати перевірять муніципальний канал через «перешкоди у трансляції сесії»

13 Лютого 2017
1184
13 Лютого 2017
12:00

У Запоріжжі депутати перевірять муніципальний канал через «перешкоди у трансляції сесії»

1184
На сайті Запорізької міської ради опубліковано проект рішення «Про створення тимчасової контрольної комісії Запорізької міської ради з питань перевірки діяльності КП “Муніципальна телевізійна мережа” (“Телеканал Z”)»
У Запоріжжі депутати перевірять муніципальний канал через «перешкоди у трансляції сесії»
У Запоріжжі депутати перевірять муніципальний канал через «перешкоди у трансляції сесії»

Документ оприлюднено на сайті міськради 2 лютого, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як зазначено, перевірку ініціювали міські депутати з фракції «Батьківщина». Метою перевірки, йдеться в пояснювальній записці, є «контроль за дотриманням гарантій щодо свободи слова та перевірка дотримання законодавства у професійній діяльності керівництва КП “Муніципальна телевізійна мережа” (“Телеканал Z”)».

Причиною перевірки, як зазначає ІМІ, стали перешкоди у трансляції сесії міської ради 25 січня 2017 року «Телеканалом Z». На думку депутатів, перешкоди у трансляції співпали саме з часом виступів депутатів Запорізької міськради, які підіймали актуальні для громадян теми, але носили критичний характер по відношенню до міського голови Запоріжжя, начальників департаментів та управлінь міської ради, комунальних підприємств, тощо.

«У зв’язку з цим, навмисна перерва у трансляції сесії міської ради може бути розцінена як порушення законодавства», - зазначено в документі.

Депутати вважають неприпустимим допущення таких несправностей в ефірі та пропонують створити комісію з п’яти депутатів з «Солідарності» та «Батьківщини», щоб перевірити діяльності КП «Муніципальна телевізійна мережа» на предмет всебічного висвітлення діяльності депутатів міської ради від усіх політичних фракцій, що гарантується законодавством України.

В положенні тимчасової контрольної комісії Запорізької міської ради з питань перевірки діяльності КП, яке мають проголосувати на наступній сесії, передбачається перевірити  діяльність КП з 2016 року до закінчення терміну роботи комісії; оцінити та проаналізувати дотримання всебічного висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, депутатів Запорізької міської ради; вивчити рівень технічного оснащення КП «Муніципальна телевізійна мережа», яке необхідно для ведення діяльності, вивчити фінансову звітність щодо розподілення коштів.

За даними ІМІ, на 2017 рік запорізькі депутати виділили КП (Телеканал Z) більше 13 мільйонів грн фінансової допомоги.

Нагадаємо, Людмилу Маринюк, яка очолювала телеканал Z (екс-телеканал МТМ) шість років, звільнено з 21 грудня. Її замінив Дмитро Вєліканов, який раніше був телеведучим на іншому телеканалі Запоріжжя – TV-5.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду