Росіяни стали менше довіряти інформації з телевізора

Росіяни стали менше довіряти інформації з телевізора

12 Лютого 2017
1283
12 Лютого 2017
17:02

Росіяни стали менше довіряти інформації з телевізора

1283
Основними джерелами інформації для росіян є телебачення (78%) і новинний інтернет (39%), причому аудиторія останнього збільшилася з 2010 року в три рази (з 13%).
Росіяни стали менше довіряти інформації з телевізора
Росіяни стали менше довіряти інформації з телевізора

Про це свідчать дані опитування фонду «Общественное мнение», повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

Згідно з результатами опитування, серед інших джерел інформації респонденти назвали розмови з близькими і друзями (18%), друковану пресу (17%), соцмережі (16%) і радіо (14%).

За словами 50% росіян, найбільшу довіру у них викликає ТБ, однак цей показник знизився на 13 процентних пунктів (з 63% в 2015 році). У правдивості новин в інтернеті впевнені 19% учасників опитування.

Рівень довіри до інших джерел виявився не таким високим: в правдивість інформації з побутових розмов і радіопрограм вірять по 8% росіян, з соцмереж - 7%. При цьому чверть опитаних (25%) не довіряють жодному джерелу.

Відповідаючи на питання, чи об'єктивні ЗМІ у висвітленні подій, що відбуваються в Росії, майже половина (49%) респондентів відповіла ствердно, 37% - негативно, 14% вагалися з відповіддю.

За даними опитування, 44% респондентів часто зустрічають в ЗМІ критику російської влади, 31% - рідко, 19% - взагалі з цим не зустрічалися.

Говорячи про тематичні переваги, росіяни частіше називали міжнародні відносини (38%), внутрішню політику і соціальні проблеми (по 34%), збройні сили (29%), діяльність російської влади і сімейні відносини (по 25%).

Також росіяни цікавляться кримінальними новинами (23%), спортом (21%), культурою (20%) наукою і технікою (19%), економікою (17%), природними катаклізмами (16%), подорожами (12%), модою ( 8%), шоу-бізнесом (7%).

Опитування проводилося 4-5 лютого серед 1500 чоловік в 104 населених пунктах РФ.

Нагадаємо,  найбільш популярні серед жителів Росії новинні програми, про що свідчать дані опитування фонду «Общественное мнение». Новини дивляться в основному на «Первом канале» і на каналі «Россия 1». Переважна більшість жителів Росії (93%) дивиться телевізор, при цьому 67% роблять це практично кожен день, і не зможуть відмовитися від ТБ на користь інших розваг (62%).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду