Адвоката Миколи Семени залишили під арештом - його тримають у приміщенні для підозрюваних в кримінальних злочинах

Адвоката Миколи Семени залишили під арештом - його тримають у приміщенні для підозрюваних в кримінальних злочинах

1 Лютого 2017
1079
1 Лютого 2017
17:40

Адвоката Миколи Семени залишили під арештом - його тримають у приміщенні для підозрюваних в кримінальних злочинах

1079
1 лютого підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму залишив у силі рішення суду першої інстанції про застосування покарання для адвоката Еміля Курбедінова, який захищає також журналіста Миколу Семену, – 10 діб арешту.
Адвоката Миколи Семени залишили під арештом - його тримають у приміщенні для підозрюваних в кримінальних злочинах
Адвоката Миколи Семени залишили під арештом - його тримають у приміщенні для підозрюваних в кримінальних злочинах

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката Миколу Полозова, якого раніше проросійська влада також затримувала у Криму.

«Суд радився досить довго, десь півтори – майже дві години, але до жодного позитивного результату це не призвело, залишили ті самі 10 діб... Швидше за все, дійде справа до Європейського суду, оскільки кричущі порушення прав адвокатів і тиск на захисників у Криму не повинні залишатися без відповідної оцінки незалежних структур до яких, на жаль, російське правосуддя не належить», – сказав він.

Пізніше Микола Полозов повідомив, що адвокат Еміль Курбедінов відбуває термін арешту в одиночній камері ізолятора тимчасового тримання. У Криму не передбачені окремі ізолятори для обвинувачених в адміністративних порушеннях, тому арештантів тримають у приміщенні для підозрюваних в кримінальних злочинах.

«Не знаю про можливість тиску на нього, ніяких відомостей про це немає. Але, якщо в інших регіонах для відбування адміністративного арешту є окремі адміністративні приміщення, то тут тримають просто в окремій камері в ізоляторі слідчого утримання, де тримають обвинувачуваних і підозрюваних у кримінальних справах», – констатував Полозов.

Він зазначив, що захисник має можливість вільного доступу до Курбедінова. Головною претензією до дій російської влади в Криму залишаються не умови утримання, а тиск на Курбедінова.

«Головна претензія – незаконні дії на його адресу, навіть якщо абстрагуватися від умов його утримання, сам факт тримання його під адміністративним арештом на цих підставах свідчить не про мету досягнення правосуддя або покарання за розміщення матеріалів, а це своєрідна відповідь на виконання ним професійних обов'язків тут, у Криму», – нагадав Микола Полозов.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Пізніше будинку та офісі адвоката пройшли обшуки.

Того ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав Еміля Курбедінова винним у поширенні екстремістських матеріалів, тобто в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб. Приводом для цього стало те, що в 2013 році він зробив у соцмережі «ВКонтакте» перепост повідомлення про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Міжнародна організація Freedom House закликає російську владу звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що арешт адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова та активіста Салієва - це «ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в Криму».

На сайті Кабінету міністрів України активісти розмістили  електронну петицію за звільнення заарештованого в окупованому Росією Криму Еміля Курбедінова.

Правозахисна організація Amnesty International закликає до негайного і безумовного звільнення адвоката, захисника кримського журналіста Миколи Семени, Еміля Курбедінова, якого 26 січня в анексованому Росією Криму засудили до 10 діб адміністративного арешту.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська стурбована дотриманням прав на захист тих, кого захищав затриманий в окупованому Криму адвокат Еміль Курбедінов.

На фото - Еміль Курбедінов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
28.01.2017 12:06
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду