Через указ Трампа на вручення «Оскара» не зможе приїхати іранський режисер

Через указ Трампа на вручення «Оскара» не зможе приїхати іранський режисер

29 Січня 2017
1282
29 Січня 2017
17:42

Через указ Трампа на вручення «Оскара» не зможе приїхати іранський режисер

1282
Іранський режисер Асгар Фархаді, номінований цього року на премію «Оскар» у категорії «Кращий іноземний фільм», не зможе приїхати на церемонію вручення до Лос-Анджелеса (США) через антиімміграційний указ президента Дональда Трампа.
Через указ Трампа на вручення «Оскара» не зможе приїхати іранський режисер
Через указ Трампа на вручення «Оскара» не зможе приїхати іранський режисер

Про це у Тwitter написав президент Національної ірансько-американської ради США Тріта Парсі, передає «Укрінформ».

«Підтверджено: іранець Асгар Фархаді не буде допущений у США для відвідування церемонії «Оскар». Він номінант на кращий фільм іноземною мовою», - написав Парсі.

Фільм Асгара Фархаді 2016 року «Комівояжер» номінований на премію «Оскар», а також брав участь у головній конкурсній програмі 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю, змагаючись за «Золоту пальмову гілку». Фархаді отримав приз фестивалю за найкращий сценарій, а виконавець головної ролі Шахаб Хоссейні - Приз за найкращу чоловічу роль.

Президент США Дональд Трамп  у п’ятницю, 27 січня, підписав указ, що має назву «Захист нації від в'їзду іноземних терористів до Сполучених Штатів». Він призупиняє прибуття біженців до США протягом 120 днів та блокує на три місяці візи для мандрівників із семи мусульманських країн, в тому числі з Ірану.

Нагадаємо, 28 січня, керівництво компанії Google попросило співробітників своєї штаб-квартири в Маунтін-В'ю якомога швидше повернутися додому з-за кордону: новий режим в'їзду для іммігрантів торкнувся близько 200 їх працівників.

До цього указ Трампа публічно розкритикував засновник Facebook Марк Цукерберг. За словами Цукерберга, він стурбований тими указами Трампа, які стосуються обмежень на проживання в США іноземців.

29 січня журналісти виявили засновника Google і президента холдингу Alphabet Сергія Бріна серед протестуючих в аеропорту Сан-Франциско проти обмеження в'їзду мігрантів в США згідно з указом президента Дональда Трампа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1282
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Djkjlbvbh
2633 дн. тому
Неправильний заголовок - На ЦЕРЕМОНІЮ вручення Оскара. Фархаді тільки номінант.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду