МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму

МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму

26 Січня 2017
1193
26 Січня 2017
19:11

МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму

1193
Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення з приводу затримання в окупованому Росією Криму адвокатів Миколи Полозова та Еміля Курбедінова. Останній захищає кримського журналіста Миколу Семену.
МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму
МЗС України протестує проти затримань адвокатів в окупованому Криму

Про це повідомила на брифінгу речниця МЗС Мар'яна Беца, передає «Українська правда».

«МЗС з обуренням сприймає такі дії окупаційної влади проти незалежних адвокатів. Вони свідчать про вихід на новий рівень політики залякування, яка вже протягом 3 років проводиться в окупованому Криму, про посилення тиску на кримськотатарських лідерів, релігійних активістів та незалежних журналістів, яких безпідставно, з політичних міркувань, звинувачують в екстремізмі та інших надуманих злочинах. Свідчить це і про прагнення різко послабити їхній адвокатський захист», - зауважила вона.

За словами Мар'яни Беци, в Україні уважно стежитимуть за розвитком подій щодо цього та вживатимуть відповідних політико-правових заходів.

«Зазначене не може залишитися без належної реакції з боку демократичної міжнародної спільноти», - підкреслила речниця.

«Фактично Росія, продовжуючи ігнорувати заклики світової громадськості, у тому числі чіткі положення резолюції ГА ООН "Про ситуацію у сфері прав людини в АР Крим та м. Севастополь", та порушуючи свої обов’язки як держава-окупант, намагається позбавити незаконно утримуваних в окупованому Криму громадян України останньої правової допомоги, чинячи відвертий тиск на їхніх адвокатів», - заявила офіційна представниця МЗС.

Вона додала, що зараз в РФ перебувають 17 незаконно затриманих громадян України.

У середу, 25 січня, в окупованому Криму ФСБ затримала захисника Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Миколу Полозова. Його намагалися допитати, аби перевести із статусу захисника у статус свідка і позбавити таким чином його підзахисних адвоката.  Юрист зберігав мовчання і його врешті решт відпустили.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова. Пізніше в його будинку та офісі пройшли обшуки.

Залізничний районний суд Сімферополя в окупованому Росією Криму обрав запобіжний захід Емілю Курбедінову. Адвоката заарештували на 10 діб.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1193
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду