У Криму заблоковано доступ до сайту «Історична правда»

У Криму заблоковано доступ до сайту «Історична правда»

24 Січня 2017
1167
24 Січня 2017
11:30

У Криму заблоковано доступ до сайту «Історична правда»

1167
Редакція «Історичної правди» оприлюднила заяву-звернення до правозахисних організацій через обмеження її роботи в окупованому Росією Криму.
У Криму заблоковано доступ до сайту «Історична правда»
У Криму заблоковано доступ до сайту «Історична правда»

Як ідеться в заяві, опублікованій на сайті «Історичної правди» сьогодні, днями редакція отримала чисельні підтвердження, що в Криму доступ до сайту був обмежений. У більшості випадків під час спроби зайти на сайт монітори комп’ютерів показують помилку «403 (Заборонено!)».

За словами редакції, введення обмежень доступу до «Історичної правди» відбулося навіть не через рішення «Роскомнадзору», а через негласну заборону, і кримські провайдери імітують помилку недоступності сайту.

Також редакція зауважила, що не отримувала від окупаційної влади жодних повідомлень, попереджень або вимог.

«Користувачі нашого сайту неодноразово інформували, що проблеми із доступом до сайту почалися влітку минулого 2016 року.

Ми усвідомлювали, що "Історична правда" є незручним ресурсом для прихильників диктатури, для тих, хто вважає, що "розпад СРСР – це найбільша геополітична катастрофа ХХ століття", хто виправдовує злочини тоталітаризму тим, що "Сталін – це ефективний менеджер". Така тиха заборона сайту є лише черговим доказом того, що цензура в Криму набирає обертів і будь-яка позиція, що не збігається з позицією офіційної пропаганди потрапляє під заборону.

Редакція "Історичної правди" вважає, що такі дії є обмеженням свободи слова та права вільного доступу до інформації. Вони є протиправними і неприйнятними.

Ми публічно звертаємося до національних та міжнародних правозахисних організацій з проханням вплинути на урядові установи Росії для зняття усіх заборон і обмежень для доступу до нашого сайту в окупованому Росією Криму», - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, медійний проект «Історична правда» є частиною порталу «Українська правда». Його очолює історик, журналіст Віхтанг Кіпіані.

У жовтні 2016 року було зареєстровано громадську організацію «Історична правда».   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду