Литовський канал LRT закрив програму «Вгадай мелодію» через інцидент з учасницею ефіру

Литовський канал LRT закрив програму «Вгадай мелодію» через інцидент з учасницею ефіру

8 Січня 2017
2423

Литовський канал LRT закрив програму «Вгадай мелодію» через інцидент з учасницею ефіру

2423
Литовський державний телеканал LRT закрив програму «Вгадай мелодію» після того, як в прямому ефірі одна з учасниць програми продемонструвала нацистське привітання. Про це заявив журналістам заступник генерального директора LRT Римвидас Палецкіс.
Литовський канал LRT закрив програму «Вгадай мелодію» через інцидент з учасницею ефіру
Литовський канал LRT закрив програму «Вгадай мелодію» через інцидент з учасницею ефіру

Про це передає російське інформагентство ТАСС.

Римвидас Палецкіс заявив, що був шокований, коли побачив цей епізод програми.

«Те, що відбулося, не узгоджується з цінностями, які просуває LRT. Прийнято рішення про припинення програми», - заявив він.

Зйомки чергової передачі, які повинні були відбутися 7 січня, скасовано. Палецкіс також приніс глядачам каналу вибачення за інцидент.

Скандальной випуск програми був показаний 6 січня. Вгадавши мелодію, написану литовським композитором-євреєм, учасниця однієї з команд викинула руку в нацистському вітанні, а іншу доклала до верхньої частини губ.

Ведучі програми на це ніяк не відреагували через те, що «Вгадай мелодію» йде в запису. Вони виправдовуються тим, що були впевнені, що в ефір ці кадри не потраплять.

Як передає «112 Україна», генеральний директор LRT Аудрюс Сяурусявичюс розповів, що телеканал припинив співпрацю з продюсером програми — компанією «Одна планета», пояснивши це втратою довіри.

Як підкреслює російське інформагентство ТАСС, посилаючись на деяких анонімних «експертів», що до каналу LRT повинні бути застосовані санкції, які і до інших мовників – зокрема, російських телеканалів.  ТАСС нагадує, що Комісія радіо і телебачення Литви періодично припиняє трансляцію російських каналів. Зараз під тримісячною забороною знаходиться канал «РТР- Планета» за «розпалювання ворожнечі і пропаганду війни».

Нагадаємо, 22 листопада 2016 року українська делегація, до якої ввійшли члени наглядової ради ПАТ НСТУ, представники Держкомтелерадіо і НТКУ, зустрілася з генеральним директором Литовського радіо і телебачення (LRT), суспільного мовника Аудрюсом Сяурусявичюсом.

Під час зустрічі гендиректор повідомив, що на литовському суспільному мовленні, до якого входить 3 канали телебачення, 3 канали радіо та інтернет-портал, у штаті працює 550 осіб. Як зазначив пан Сяурусявичюс, відповідно до останніх змін у законодавстві, суспільний мовник у 2016 році отримує 35 млн. євро ( приблизно 1 млрд. 50 млн. гривень). У 2017 році ця сума може зрости до 38 млн. євро, оскільки фінансування відбувається з державного бюджету і прив’язане до обсягу податків. Цього року  в Литві обсяг податків збільшився, відповідно, зросте і фінансування суспільного мовника.

На фото - момент програми

Фото: скрін відео програми

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2423
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду