У Чехії влада почала боротися із зовнішньою пропагандою і дезінформацією

У Чехії влада почала боротися із зовнішньою пропагандою і дезінформацією

31 Грудня 2016
1422
31 Грудня 2016
11:34

У Чехії влада почала боротися із зовнішньою пропагандою і дезінформацією

1422
У Празі )Чехія) 1 січня 2017 року розпочне роботу Центр боротьби з тероризмом і гібридними загрозами (CTHH).
У Чехії влада почала боротися із зовнішньою пропагандою і дезінформацією
У Чехії влада почала боротися із зовнішньою пропагандою і дезінформацією

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає «Укрінформ».

Серед завдань його 20 співробітників, підпорядкованих міністерству внутрішніх справ Чехії, буде спостереження за підозрілими публікаціями в інтернеті і викриття фейкових новин, щоб завадити їх широкому поширенню.

Міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованець очікує, що співробітники центру вже за кілька хвилин після появи фейків у мережі зможуть повідомити про дезінформацію і внести необхідні уточнення.

За даними агентства dpa, завданням центру буде також боротьба проти «пропаганди зовнішніх сил». Спостерігачі празького аналітичного центру «Європейські цінності» попереджають про зростання впливу ЗМІ, підконтрольних російській державі, пише агентство.

Більшість фейків і дезінформації, що з'являються в мережі, з'являються, за даними чеської влади, з російських джерел. Так, у листопаді 2016 року сайт Ura.ru повідомив, що у виборчій кампанії майбутнього президента Чехії Мілоша Земана працювали «90 російський професійних політконсультантів», а дані комп'ютерної обробки бюлетенів зазнали маніпуляцій і накруток. У цьому випадку було легко розпізнати, що це дезінформація, оскільки в Чехії всі бюлетені досі підраховують вручну, пише FAZ.

CTHH - тільки частина масштабного проекту чеського уряду з оборони від кібератак. У Національному центрі кібербезпеки працюють сьогодні 42 офіцери. Вже до кінця 2017 року вони повинні переїхати в новий офіс в місті Брно, розрахований на 400 осіб.

Празька газета Pravo повідомляє, що міністерство оборони Чехії за браком фахівців бере на роботу хакерів. Особливе занепокоєння у Праги викликають намічені на 2017 рік парламентські вибори. Влада Чехії вважає, що Москва спробує вплинути на громадську думку в країні для підтримки проросійських партій.

Нагадаємо, Росія через хакерів намагатиметься впливати на вибори в «ключових» країнах Європи як мінімум до 2018 року. Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на чиновників в адміністрації президента США Барака Обами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду