Розбився літак Міноборони РФ, на борту якого перебували знімальні групи російських телеканалів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ФОТО)

Розбився літак Міноборони РФ, на борту якого перебували знімальні групи російських телеканалів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ФОТО)

25 Грудня 2016
2867
25 Грудня 2016
09:48

Розбився літак Міноборони РФ, на борту якого перебували знімальні групи російських телеканалів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ФОТО)

2867
Ту-154 Міноборони Росії, який прямував з району Сочі (Росія) в Латакію (Сирія), зник з екранів радарів рано вранці в неділю, 25 грудня. Пізніше стало відомо, що літак впав в Чорному морі. На борту літака знаходилися дев’ять співробітників російських телеканалів «Первый канал», «Звезда» та НТВ.
Розбився літак Міноборони РФ, на борту якого перебували знімальні групи російських телеканалів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ФОТО)
Розбився літак Міноборони РФ, на борту якого перебували знімальні групи російських телеканалів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ, ФОТО)

Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости».

Літак ТУ-154 Міністерства оборони Росії зник з екранів радарів незабаром після зльоту о 5:40 за місцевим часом з міста Адлера (Росія) на шляху до російської авіабази Хмеймім, поблизу сирійського міста Латакія.

За останніми даними, уламки ліката Ту-154, на борту якого перебували 84 пасажири і 8 членів екіпажа, розлетілися уздовж узбережжя Чорного моря, вони знаходяться на глибині від 50 до 100 метрів. Після катастрофи в РФ порушили кримінальну справу.

Інфографіка Вести.ру

На борту літака, за попередніми даними, перебували дев’ять співробітників російських телеканалів.

Знімальна група «Первого канала»

«Первый канал» вже повідомив прізвища учасників своєї знімальної групи, яка летіла лікатом Ту-154 Міноборони Росії: кореспондент Дмитро Рунков, оператор Вадим Денисов і звукооператор Олександр Сойдов.

Знімальна група каналу «Звезда»

Телеканал Міноборони РФ «Звезда» також назвав імена журналістів каналу, які перебували на борту літака Ту-154 Міноборони Росії, що зазнав аварії в Чорному морі.

«Кореспондент "Звезды" Павло Обухов, оператор Олександр Суранов, помічник оператора Валерій Ржевський знаходилися на борту літака», - повідомили в прес-службі телеканалу.

Знімальна група НТВ

Про знаходження своїх співробітників на борту літака повідомив також канал НТВ.

«Кореспондент НТВ Михайло Лужецький, оператор Олег Пестов і звукооператор Євген Толстов були на борту Ту-154, який зазнав аварії в районі Сочі», - повідомляє канал НТВ.

Як повідомляє «Українська правда», кореспондент НТВ Михайло Лужецький та оператор Олег Пестов були включені до переліку представників ЗМІ, що нагороджені російським орденом «За заслуги перед вітчизною» за висвітлення так званого «повернення Криму».

Міноборони РФ опублікувало список пасажирів і членів екіпажу літака. Згідно зі списком, на борту судна повинні були перебувати Єлизавета Глінка (доктор Ліза), художній керівник Ансамблю імені Александрова Олександр Халілов і директор департаменту культури Міносвіти РФ Антон Губанков.

Пізніше з'явилося повідомлення, що доктор Ліза летіла цим літаком лише до Сочі. Згодом її чоловік Гліб Глинка заявив, що дружина перебувала на борту Ту-154, який впав у Чорному морі.

Директор департаменту культури Міносвіти РФ Антон Губанков - автор гімну «Вежливые люди» про захоплення Росією Криму.

Російські телеканали змінюють 25 грудня ефірну сітку у зв'язку з катастрофою літака Міноборони РФ. НТВ зняв з ефіру розважальну програму «Кіношоу», канал «Россия-1» зняв програму «Сміятися дозволяється», РЕН ТВ запустив екстрені випуски новин і зняв розважальні програми та анонси.

Комісія з розслідування причин катастрофи Ту-154 Міноборони РФ під Сочі схиляється до версії технічної несправності в якості основної причини аварії.

За даними  «Медузи», ансамбль Александрова мав виступати в Алеппо після того, як тисячі мирних мешканців  цього колись понад двомільйонного міста загинули від дій державних військ Асада, підтриманих російською авіацією, або стали біженцями.

На фото - літак перед вильотом з підмосковного Щелково

Фото: Facebook Євгена Толстова, НТВ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2867
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lilu
2668 дн. тому
Боженька все видит! Путину неоднократный знак за Донбасс, Сирию! Только страдают люди не ОН...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду