Депутати зняли з посади гендиректорку ОТБ «Галичина» і призначили нового керівника – депутата-свободівця

Депутати зняли з посади гендиректорку ОТБ «Галичина» і призначили нового керівника – депутата-свободівця

24 Грудня 2016
2924
24 Грудня 2016
11:10

Депутати зняли з посади гендиректорку ОТБ «Галичина» і призначили нового керівника – депутата-свободівця

2924
23 грудня під час засідання сесії Івано-Франківської обласної ради депутати звільнили з посади генеральну директорку ОТБ «Галичина» Ольгу Бабій. З 30 грудня обов’язки гендиректора «Галичини» виконуватиме її заступник – депутат обласної ради від ВО «Свобода» Ігор Дебенко.
Депутати зняли з посади гендиректорку ОТБ «Галичина» і призначили нового керівника – депутата-свободівця
Депутати зняли з посади гендиректорку ОТБ «Галичина» і призначили нового керівника – депутата-свободівця

Як повідомляє «Галицький кореспондент», Івано-Франківська обласна рада розглянула питання про звільнення генеральної директорки ОТБ «Галичина» Ольги Бабій на підставі начебто її заяви.

Депутат Тарас Виноградник поінформував, що Ольга Бабій написала заяву про відкликання заяви про звільнення. Раніше депутат Остап Дзеса також повідомив, що гендиректорка відкликала свою заяву на звільнення, і запропонував зняти питання з порядку денного сесії. Втім голова облради, свободівець Олександр Сич зауважив, що такої заяви не бачив.

Депутат Тарас Виноградник запропонував затвердити в.о. генерального директора обласного телебачення заступника Ольги Бабій Івана Гладиша. Але така пропозиція не пройшла через переконання депутатів, що це суперечить процедурі обрання керівника каналу.

У свою чергу депутатка обласної ради, очільниця фракції «Воля» Ольга Галабала заявила, що на Ольгу Бабій чинився тиск  щодо звільнення.

«Є бажання просто перерозподілити політичні впливи. Обласне телебачення має бути незалежним. Ми як фракція засуджуємо таке рішення. Адже зараз буде чинитись вплив на канал. Наша фракція не буде підтримувати звільнення Ольги Бабій», – сказала вона.

Тим не менш, як пише «Галка», «за» звільнення Ольги Бабій проголосували  59 депутатів,  проти – 5.

На сесії виступила сама і Ольга Бабій.

«Щодо моєї заяви: я не буду коментувати рішення і називати імена, але партійні впливи, на  жаль, сьогодні не вдається подолати. Не страшно втратити посаду. Страшно втратити обличчя», – сказала екс-директорка.

Вона також повідомила, що ОТБ «Галичина» отримало супутникову ліцензію. «Я сьогодні повернулася з Києва, ми отримали ліцензію на супутникове мовлення. "Галичина" піднялася так високо, до супутника», – повідомила  Ольга Бабій.

Депутат Роман Ткач сказав, що хоче подякувати працівникам «Галичини» та особливо Ользі Бабій за хорошу роботу впродовж 25-ти років.

Голова облради Олександр Сич вручив Ользі Бабій квіти, присутні в залі стоячи аплодували.

Із 30 грудня обов’язки гендиректора «Галичини» виконуватиме заступник – депутат обласної ради від ВО «Свобода» Ігор Дебенко.

Заслужена журналістка України, поетеса Ольга Бабій очолювала обласне телебачення «Галичина» з часу його заснування впродовж 25 років.

Нагадаємо, раніше голова Івано-Франківської облради Олександр Сич повідомив, що заява на звільнення гендиректорки ОТБ «Галичина» Ольги Бабій опрацьована, і депутати проголосували за розгляд на сесії 23 грудня питання щодо звільнення її з посади очільниці обласного телебачення, власником якого є облрада.

22 серпня Президент України Петро Порошенко вручив  державні нагороди видатним українцям з нагоди 25-ї річниці Незалежності України. За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм орденом Свободи нагороджено Ігоря Александрова (посмертно) - українського тележурналіста (Донецька область). Цим же указом орденом княгині Ольги І ступеня нагороджено Ольгу Бабій - генеральну директорку обласного телебачення «Галичина» з Івано-Франківська.

На фото - Ольга Бабій (в центрі)

Фото: «Репортер»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду