На Банковій підтвердили, що британські адвокати будуть боротися із розповсюдженням у ЗМІ звинувачень Онищенка

На Банковій підтвердили, що британські адвокати будуть боротися із розповсюдженням у ЗМІ звинувачень Онищенка

9 Грудня 2016
1601
9 Грудня 2016
18:36

На Банковій підтвердили, що британські адвокати будуть боротися із розповсюдженням у ЗМІ звинувачень Онищенка

1601
Адміністрація Президента Петра Порошенка заявила, що британська адвокатська компанія Atkins Thomson, яка спеціалізується на медіаправі, «захищатиме інтереси України» у скандалі, пов’язаному із звинуваченнями депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка на адресу Петра Порошенка.
На Банковій підтвердили, що британські адвокати будуть боротися із розповсюдженням у ЗМІ звинувачень Онищенка
На Банковій підтвердили, що британські адвокати будуть боротися із розповсюдженням у ЗМІ звинувачень Онищенка

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на коментарі прес-служби Адміністрації Президента (АП).

«Олександр Онищенко (Кадиров) - підозрюваний у створенні організованого злочинного угруповання, корупції та державній зраді на користь Росії. З метою уникнення відповідальності він покинув Україну та розгорнув за її межами голослівну і не підкріплену жодними доказами дискредитаційну кампанію проти керівництва України», - заявили в АП.

На Банковій наголосили, що ця справа вийшла за межі кампанії проти Петра Порошенка і стала «елементом інформаційної війни Росії проти України».

«У цих умовах Atkins Thomson, одна з найвідоміших у галузі медіа-права юридичних компаній, захищає інтереси України. За більш детальною інформацією просимо звертатися за адресою: Graham@atkinsthomson.com», - зазначили у прес-службі АП.

Раніше «Українська правда» заявила, що британська адвокатська компанія Atkins Thomson застерегла її редакцію від публікацій звинувачень депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка на адресу Президента України Петра Порошенка.

Про це йшлося у відповіді компанії Atkins Thomson на запит видання щодо заяви британського журналіста Максима Такера. Цей журналіст заявив, що адвокати президента Петра Порошенка пригрозили подати позов проти британських ЗМІ за поширення заяв депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка про підкуп депутатів Ради в інтересах президента.

Компанія у листі підтвердила, що направила відповідного листа в британську газету The Times щодо намірів Максима Такера опублікувати в ній статтю про звинувачення Олександра Онищенка.

Також адвокати заявили, що представляють «Блок Петра Порошенка», його керівництво і український уряд. Вони додали, що отримали завдання вживати всіх заходів, щоб не допускати публікацій з цими звинуваченнями, які вони вважають неправдивими.

У листі також йдеться, що компанія при потребі подаватиме судові позови на будь-яке видання у Європі та світі за будь-яку републікацію цих наклепницьких, на думку адвокатів, звинувачень Олександра Онищенка.

«Українська правда» зазначає, що не публікує сам лист і не наводить прямих цитат з нього, оскільки у листі міститься відповідне застереження та вимога конфіденційності.

Як відомо, раніше Такер повідомив у своєму твіттері, що він і низка інших журналістів отримали лист від адвокатів Порошенка з погрозами судових позовів у випадку поширення заяв Онищенка. Такер також відмовився публікувати лист, оскільки у ньому теж містилися застереження про конфіденційність.

Раніше журналіст Максим Такер заявив «Українській правді», що не припинить підготовку статті для The Times, але додав, що опублікує її лише у тому випадку, якщо зможе довести правдивість заяв Онищенка.

Як відомо, Олександр Онищенко знаходиться за кордоном. Він заявляв, що через нього Адміністрація Президента здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань. Він зазначив, що готовий передати ці матеріали НАБУ. За даними джерел «Дзеркало тижня», з близького кола колишнього народного депутата Олександра Онищенка, який таємно документував аудіо- і відео компромат проти Петра Порошенка і осіб з його оточення Ігоря Кононенка і Макара Пасенюкабізнесмен має записи щодо торгів з продажу каналу «112 Україна».

Як пише «Українська правда»,  британська службі BBC сьогодні, 9 грудня, повинна оприлюднити матеріал про заяви Онищенка щодо підкупу депутатів в інтересах Порошенка. «Такер публікується на BBC та низці інших видань як фрілансер», – зазначає видання.

9 грудня газета Kyiv Post опублікувала матеріал про заяви Онищенка, у якому також містяться його звинувачення на адресу депутата від БПП Ігоря Кононенка.

Фото: zn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1601
Читайте також
10.12.2016 12:00
Олександр Михельсон
«Детектор медіа»
3 746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду