ICTV покаже фільм про Майдан за участю журналістів

ICTV покаже фільм про Майдан за участю журналістів

18 Листопада 2016
1879
18 Листопада 2016
12:04

ICTV покаже фільм про Майдан за участю журналістів

1879
До третьої річниці протестних подій на Майдані телеканал ICTV покаже документальний фільм «Острів небайдужих». Картина об’єднає унікальні історії, пов’язані з Революцією Гідності
ICTV покаже фільм про Майдан за участю журналістів
ICTV покаже фільм про Майдан за участю журналістів

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Основа проекту – унікальні спогади очевидців, а також інтерв’ю з журналістами, які виконували свій професійний обов’язок серед пострілів та вибухів шумових гранат.

Серед героїв фільму – учасники Майдану, кожен із яких має власну історію: мікробіолог Борис Донской,  волонтер Ліна Дешвар, оператор-документаліст Володимир Макаревич, перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша, журналіст «Фактів тижня» Сергій Смальчук.

У проекті, як повідомляє телеканал, зокрема, записані ексклюзивні свідчення відомого польського репортера Бартоломея Маслянкевича, який у той час працював для польського телеканалу «Republika».

«Мені кричали, щоб я надів маску і утікав. Проте нашим завданням було не втікати, а показати те, що насправді відбувається в цій частині Києва. Ми побачили міліціянтів, що в нас стріляли. Разом із натовпом ми почали утікати до готелю «Дніпро». Двері були зачинені, готель не працював. З’явились міліціянти, почали нас бити, били жінок поруч зі мною, людей похилого віку, добивали лежачих ногами, а на снігу скрізь була кров, – згадує Бартек. – Я пішов туди, де гуртувався Бєркут зі словами: «Навіщо ви це робите, це ж ваші браття – українці!».

Над стрічкою працював відділ документальних спецпроектів телеканалу ICTV. Ідея та сценарій проекту «Острів небайдужих» належать керівнику відділу спецпроектів Інессі Соболєвій, а також шеф-редактору програми «Ранок у Великому Місті» Костянтину Ігнатчуку. Торік пан Ігнатчук став співпродюсером відомої документальної стрічки «Зима у вогні», яка потрапила до п’ятірки номінантів на отримання американської кінопремії «Оскар».

Документальна стрічка «Острів небайдужих» вийде у понеділок, 21 листопада, о 20:20 на ICTV.

Нагадаємо, програма журналістських розслідувань «Очна ставка», ведучим якої став журналіст Роман Бочкала, вийде на телеканалі ICTV до кінця листопада.

Також 22 листопада на ICTV - прем'єра нового детективного серіалу «Кримінолог».

На фото - Бартоломей Маслянкевич

Фото: ICTV.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1879
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду