Міністр інформполітики з’ясовуватиме, чому не виділено гроші кримськотатарському каналу ATR

Міністр інформполітики з’ясовуватиме, чому не виділено гроші кримськотатарському каналу ATR

12 Жовтня 2016
1236
12 Жовтня 2016
15:41

Міністр інформполітики з’ясовуватиме, чому не виділено гроші кримськотатарському каналу ATR

1236
Міністр інформаційної політики Юрій Стець збирається порушити питання виділення коштів кримськотатарського телеканалу ATR на засіданні уряду.
Міністр інформполітики з’ясовуватиме, чому не виділено гроші кримськотатарському каналу ATR
Міністр інформполітики з’ясовуватиме, чому не виділено гроші кримськотатарському каналу ATR

Про це він сказав на брифінгу в середу, 12 жовтня, повідомляє «Українська правда».

«Кабінет міністр виділив кошти, позиція не змінилася. Якщо в когось із моїх колег виникає питання про проблему, пов'язану з юридичною термінологією... Маю на увазі колег, які є міністрами, я хочу почути їхню позицію», – сказав Юрій Стець.

Глава Мінінформполітики зазначив, що підніматиме питання, чому не виконане урядове рішення про виділення коштів каналу на наступному засіданні Кабміну.

«Я хочу почути міністра фінансів пана Данилюка, він має озвучити, які є проблеми у рішенні Кабінету міністрів, які можливо, також маються якісь юридичні колізії. Це значить не о'кей, ми не можемо виділити кошти. Це значить, ми знайдемо протягом днів юридичне формулювання для того, щоб рішення, яке було запропоноване мною, як членом уряду, по виділенню коштів ATR, – має бути виконано. Знаю, що подібної позиції притримується прем'єр-міністр України», – заявив міністр.

Він також зазначив, що в Україні повинні виконуватись рішення уряду.

«Мова не йде про те, що є ризик, що телеканал ATR переїде до Литви і це може бути неправильно сприйнято в світі… Мова йде про те, що, якщо ми не будемо мати культури виконання власних рішень, я говорю про членів уряду і владу в Україні загалом, то це буде неправильно», – зазначив Юрій Стець.

Раніше кримськотатарський телеканал ATR заявив про відсутність фінансування з держбюджету України і наміри переїхати у Литву.

Медіагрупа ATR належить кримськотатарському бізнесменові і активісту Ленуру Іслямову. В медіагрупу також входить дитячий телеканал Lâle, радіо Meydan, яке мовить на Крим, онлайн-газета 15minut.org і видавництво Qartbaba production.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR.

10 березня тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  доручив  Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES Astra AB (оператор супутника Astra A4).

Як повідомив тоді ж міністр інформаційної політики Юрій Стець, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн. За його словами, вдалося домовитися про реструктуризацію боргу, і ця сума буде зменшена як мінімум удвічі.

На фото - Юрій Стець

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1236
Читайте також
07.12.2017 22:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду