На «Громадському» стартує проект VoxCheck

На «Громадському» стартує проект VoxCheck

28 Вересня 2016
1255
28 Вересня 2016
12:42

На «Громадському» стартує проект VoxCheck

1255
На «Громадському» стартує фактчек-проект VoxCheck, який інформуватиме про правдивість заяв політиків та інших ньюзмейкерів
На «Громадському» стартує проект VoxCheck
На «Громадському» стартує проект VoxCheck

Про це повідомляє прес-служба «Громадського».

Проект VoxCheck ініційований «Громадським Тб» та VoxUkraine. Це короткі відео з перевіркою тверджень політиків на правдивість та маніпулятивність. Він виходитиме раз на тиждень.

«Цей проект має багато завдань. Ми хотіли б допомогти аудиторії розібратися, хто є хто у політиці, та якою мірою цим людям можна довіряти. Великою метою бачимо розвиток критичного мислення аудиторії та більш відповідального ставлення до своїх слів у політиків», зазначила виконавча директорка «Громадського» Катя Горчинська. 

Як повідомляється, нові міні-відеопрограми виросли з проекту VoxUkraine з перевірки фактів. «Громадське» вирішило трансформувати їх у відео.

«Проект VoxCheck існує з січня 2016 року, і за цей час ми перевірили більше 200 цитат 60 українських політиків. VoxCheck дедалі швидше набирає оберти, і ми бачимо велику зацікавленість суспільства в нашому проекті. Спільна робота з Громадським –це великий крок на шляху до популяризації фактчеку в Україні та міцний інструмент притягнення політиків до відповідальності за свої слова»,   сказала редакторка проекту VoxCheck Олена Шкарпова.

National Endowment for Democracy, USA (Національний фонд на підтримку демократії, США) погодився профінансувати 32 міні-епізоди VoxCheck у відеоформаті.

У першому пілотному випуску щотижневого проекту команда VoxCheck розібрала промову Президента України Петра Порошенка на YES та перевірила факти, цифри, заяви.

Фото, відео: «Громадське Тб»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду