Гройсман пообіцяв у 2017 році виділити на українське кіно 500 млн грн

Гройсман пообіцяв у 2017 році виділити на українське кіно 500 млн грн

16 Вересня 2016
1620
16 Вересня 2016
13:42

Гройсман пообіцяв у 2017 році виділити на українське кіно 500 млн грн

1620
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв виділити на українське кіно з державного бюджету на 2017 рік 500 млн грн. Про це на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 15 вересня повідомив голова регуляторного органу Юрій Артеменко.
Гройсман пообіцяв у 2017 році виділити на українське кіно 500 млн грн
Гройсман пообіцяв у 2017 році виділити на українське кіно 500 млн грн

За словами пана Артеменка, 14 вересня відбулася закрита зустріч прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з топ-менеджерами телеканалів, головою Нацради Юрієм Артеменком, головою Держкіно Пилипом Іллєнком, міністром культури Євгеном Нищуком і міністром Кабміну Олександром Саєнком, на якій прем’єр повідомив, що він включив до державного бюджету на 2017 рік видатки на створення українського кіно в розмірі 500 млн грн.

Це майже вдвічі більше, ніж у 2016 році. У державному бюджеті на 2016 рік на створення та розповсюдження національних фільмів передбачено 265,5 млн грн, що майже на 100 млн грн більше, ніж торік.

«Це великий прорив. Й оскільки ініціатива збільшення кіновиробництва в Україні виходила саме від Національної ради, те, що держава пішла назустріч, я вважаю нашою перемогою», - зазначив пан Артеменко.

Також на закритій зустрічі прем’єр-міністра з представниками індустрії мова йшла про те, що необхідно переходити від держпідтримки до держзамовлення – держава має визначати фільми, що відповідають потребам суспільства.

Ідею замінити систему державної підтримки кінематографа системою державного замовлення запропонував директор-президент телеканалу ICTV, член Експертної комісії Держкіно з питань кінематографії Олександр Богуцький на засіданні Нацради 24 березня.

Проект закону «Про державний бюджет України на 2017 рік» було затверджено урядом учора, 15 вересня.

Нагадаємо, 12-15 вересня Державне агентство з питань кіно провело дев’ятий пітчинг (конкурсний відбір) проектів, які претендують на державне фінансування у 2016-2017 роках. Його результати Держкіно повідомить 22 вересня поточного року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду