У Луцьку поліцейська кадрова комісія вдруге заборонила журналістам знімати засідання

У Луцьку поліцейська кадрова комісія вдруге заборонила журналістам знімати засідання

8 Вересня 2016
1100
8 Вересня 2016
15:00

У Луцьку поліцейська кадрова комісія вдруге заборонила журналістам знімати засідання

1100
У Луцьку члени поліцейської комісії, що діє при Головному управлінні Національної поліції України у Волинській області, вдруге заборонили відеозйомку своїх засідань журналістам «Громадського.Волинь»
У Луцьку поліцейська кадрова комісія вдруге заборонила журналістам знімати засідання
У Луцьку поліцейська кадрова комісія вдруге заборонила журналістам знімати засідання

Про це повідомляє «Громадське.Волинь».

Як пише видання, спочатку журналістів на вході в приміщення управління поліції не пропускав черговий. Згодом він пішов до членів комісії і повернувся з дозволом пропустити лише одного представника ЗМІ, якому мали пояснити, чому журналісти є небажаними на засіданні.

Оскільки медійники відмовилися від цієї пропозиції і продовжували наполягати на своїй присутності, до них вийшов т.в.о. управління кадрового забезпечення ГУ НП Сергій Бурмеха. Службовець зазначив, що «ніяких кадрових призначень на засіданні комісії не передбачається, тож, мовляв, журналістам тут нічого робити».

Лише після появи начальника відділу зі зв’язків із громадськістю Віктора Гомоля журналістів пропустили у залу засідань.

Однак, як зазначено на сайті видання, коли журналісти зайшли в приміщення, голова поліцейської комісії Олександр Тиводар заявив, що їх ніхто не запрошував. Журналістка «Громадського.Волинь» Марія Доманська зауважила, що згідно зі ст. 51 ЗУ «Про національну поліцію України» засідання є відкритими.

Згодом Тиводар поставив на голосування право журналістів здійснювати відеофіксацію засідання. Член комісії Володимир Солоненко зазначив, що законодавством не визначено чіткої норми дозволу чи заборони відеофіксації засідань, проте для уникнення правових колізій порадив журналістам звернутися до юристів управління.

Як зазначає видання, журналісти не припинили проводити відеозйомку, тож засідання таки відбулося у присутності преси.

«Заборона відеозйомки відбулася уже вдруге. На першому засіданні комісії, де на роботу в поліцію комісія затвердила 18 чоловік, голова комісії Олександр Тиводар також клопотав про заборону відеозйомки.  Аналогічне рішення було прийняте тоді і результати голосування «за» й «проти» були ті ж самі. Також про це засідання комісії ні громадськість, ні ЗМІ не були повідомлені», - зазначило видання.

Нагадаємо, з початку року у Волинській області поліція відкрила 13 кримінальних проваджень за фактами правопорушень, учинених стосовно працівників засобів масової інформації, три з них – за ст. 171 Кримінального Кодексу України.

Фото – скріншот «Громадське.Волинь»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1100
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду