Тимошенко, Геращенко і Найєм засудили підпал офісу «НІС» каналу «Інтер»

Тимошенко, Геращенко і Найєм засудили підпал офісу «НІС» каналу «Інтер»

5 Вересня 2016
1683
5 Вересня 2016
12:10

Тимошенко, Геращенко і Найєм засудили підпал офісу «НІС» каналу «Інтер»

1683
Народні депутати Ірина Геращенко («БПП»), Мустафа Найєм («БПП»), Юлія Тимошенко («Батьківщина») засудили підпал офісу «НІС», який виробляє програми для каналу «Інтер», що стався 4 вересня, і заявили, що такі дії шкодять іміджу країни.
Тимошенко, Геращенко і Найєм засудили підпал офісу «НІС» каналу «Інтер»
Тимошенко, Геращенко і Найєм засудили підпал офісу «НІС» каналу «Інтер»

Народна депутатка Ірина Геращенко назвала підпал будівлі офісу «НІС» провокацією.

«Я проти підпалів. Навіть, якщо мені не подобається чиясь редакційна політика. Я засуджую такі методи з'ясування стосунків зі ЗМІ і вважаю подібне провокацією , в т. ч. проти краіни», - написала вона у Facebook.

Народний депутат Мустафа Найєм зазначив, що підпали, побиття правозахисників і травля журналістів «заганяють суспільство в замкнене коло нескінченних самосудів»

«Я проти підпалювання телеканалів. Не важливо, хто, за що і за якими мотивами це робить. Також як проти побиття правозахисників і цькування журналістів в принципі. Це бумеранг, який заганяє суспільство в замкнене коло нескінченних самосудів.

Спалюючи на вогнищах агентів Кремля, ми стаємо тими самими варварами, яких Володимир Володимирович Путін хоче представити Україну до цивілізованому світу. І в цьому сенсі найбільший агент Кремля сидить не на "Інтері" (з цими простіше, таких можна побачити, вони зрозумілі), а в головах тих, хто це зробив і тих, хто цього радіє», - написав він у своєму Facebook.

Сайт «Подробности» каналу «Інтер» цитує лідера фракції «Батьківщина» Юлію Тимошенко, яка заявила, що за підпалом будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє програми для «Інтера», стоять високопоставлені чиновники.

«Сумнівів ні у кого немає, що за тим, що трапилося з телеканалом "Інтер", стоять досить високопоставлені посадові особи, інакше ніхто б цього не допустив і інакше ніхто б за 15 хвилин до того, як це сталося, не відкликав би поліцію», - цитує сайт виступ Юлії Тимошенко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок, 5 вересня.

«Кожен підприємець знає, що такого насильства над ним не було ніколи. А зараз починають вже горіти ключові канали телебачення. Ви що думаєте, що ви зможете побудувати тут антитезу, що це боротьба з Кремлем? Ні, дорогі друзі, це приниження і знищення України, тому що кожен інвестор в світі, який дивиться на те, що сталося з ключовим каналом країни, думає про те, нести сюди свою копійку чи ні - він не понесе свою копійку», - підкреслила глава фракції.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Пішніше з’явилось повідомлення, що шістьох активістів поліція відпустила.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду