Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum оголосив конкурсну програму

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum оголосив конкурсну програму

1 Вересня 2016
2312
1 Вересня 2016
15:58

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum оголосив конкурсну програму

2312
11-й Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum, що проходитиме 15-18 вересня в київський Малій Опері, оголосив учасників Міжнародної та Національної конкурсних програм, в яких будуть представлені найкращі короткометражні роботи режисерів-аніматорів з України та зі всього світу.
Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum оголосив конкурсну програму
Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва Linoleum оголосив конкурсну програму

Про це повідомляє піар-служба фестивалю.

В конкурсній програмі Фестивалю представлені 75 короткометражних анімаційних фільмів з 27 країн. Серед них – призери та учасники міжнародних фестивалів анімації в Ансі, Мельбурні, Оттаві та інших.

Національний конкурс представлений восьмома фільмами молодих українських аніматорів і відомих режисерів, серед яких:

 - Сашко Даниленко, який у 2014 переміг на українському конкурсі Linoleum з фільмом «Лебідь». У  цьому році на фестивалі буде прем’єра його анімаційного фільму «Велопортрети»;

-  Микита Лиськов, режисер-аніматор, художник, учасник міжнародних анімаційних фестивалів бере участь у фестивалі з фільмом «Кінець», а також прочитає лекцію «Анімація як засіб самовираження» та представить школу авторської анімації «Лінолеум»;

-  Дмитро Бондарчук, переможець номінації «Найкращий анімаційний фільм» на Independent International Internet Short Film Festival 2015, представить фільм «Ітака»;

-  Степан Коваль, призер численних фестивалів та автор мультфільму «Йшов трамвай 9 номер», який отримав нагороду «Срібний ведмідь» Берлінського міжнародного фестивалю, Гран-прі фестивалю «Крок» та Штутгартського міжнародного фестивалю анімаційних фільмів. Він представить фільм «Професіонали: Кухар».

У Міжнародному конкурсі - роботи з 26 країн.

На фестивалі буде представлений фільм «Перелітні птахи» режисерки Дафни Авадіш (Ізраїль). Цей мультфільм у техніці комбінованої анімації отримав нагороди на фестивалях анімаційних та короткометражних фільмів в Швейцарії та Італії, також його було відібрано для участі у фестивалях більш ніж у 10 країнах. Режисерка сама представить показ свого фільму на Linoleum. Також на фестивалі на чолі з режисером Томасом Геннінѓом буде присутня творча група авторів анімаційного фільму «Деформація» (Hallux) з Німеччини.

У Міжнародному конкурсі цього року особливе місце займає документальна анімація – один з найбільш актуальних напрямків в мультиплікації на сьогоднішній день, який дозволяє створювати незвичні ракурси для соціальних, культурних, історичних та інших тем завдяки безмежним можливостям анімаційних технік.

Призовий фонд конкурсу в цьому році складає:

- $3000 – кращий фільм Міжнародної конкурсної програми;

- $2000 – кращий фільм Національної конкурсної програми;

- спеціальний приз журі для учасників національного конкурсу – творче відрядження на один з найбільш значущих фестивалів анімації в Ансі (Франція);

- спеціальний приз  від партнера фестивалю компанії Wacom для учасників національного конкурсу – професіональний планшет;

- спеціальний приз від генерального інформаційного партнера фестивалю журналу «Фокус» - сертифікат на річну передплату на щотижневик.

Переможців фестивалю визначить міжнародне журі, яке очолить французький режисер-мультиплікатор, номінант на премію Оскар Бастьєн Дюбуа. Також до складу журі увійшли: український режисер та художник анімації Анатолій Лавренишин, співзасновниця анімаційної студії «Червоний собака» Олена Голубєва, ідеолог та засновник Linoleum, колекціонер анімації Михайло Царьов, музикант Олег «Фагот» Михайлюта, кінокритик та головний редактор Buro 24/7 Олексій Тарасов.

Окрім національної та міжнародної конкурсних програм на фестивалі будуть представлені позаконкурсні роботи, експериментальна анімація та відео-арт, показ програм міжнародних анімаційних фестивалів, а також дитяча програма.

В цьому році основним організатором фестивалю стане анімаційна студія Animagrad.

На фото – кадр з фільму «Професіонали: Кухар»

Фото: Linoleum

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2312
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду