СБУ проводить обшуки в групі компаній «Нова телевізійна група» (ОНОВЛЕНО)

СБУ проводить обшуки в групі компаній «Нова телевізійна група» (ОНОВЛЕНО)

30 Серпня 2016
2362
30 Серпня 2016
12:48

СБУ проводить обшуки в групі компаній «Нова телевізійна група» (ОНОВЛЕНО)

2362
Сьогодні, 30 серпня, з 10-ї ранку працівники Служби безпеки України проводять обшук та виїмку документів в офісі групи компаній «Нова телевізійна група».
СБУ проводить обшуки в групі компаній «Нова телевізійна група» (ОНОВЛЕНО)
СБУ проводить обшуки в групі компаній «Нова телевізійна група» (ОНОВЛЕНО)

Про це повідомила у Facebook віце-президент Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна, інформацію підтвердили «Детектору медіа» в прес-центрі СБУ.

За словами пані Клітної, обшуки проходять в офісі ТОВ «Нові телевізійні технології», яка є офіційним представником російської супутникової платформи «НТВ-плюс» в Україні.

ТОВ «Нові телевізійні технології» не є членом АППК, натомість дійсними членами асоціації є три інші компанії з групи «Нова телевізійна група»: ТОВ «Нова телевізійна група медіа продакшн», ТОВ «Рекламна телевізійна група», ТОВ «ТВ-клуб медіа». Офіси компаній «Нової телевізійної групи» розташовані в одній будівлі з АППК – на вулиці Хрещатик, 46-Б.

У прес-центрі СБУ підтвердили, що працівники СБУ проводять слідчі дії в офісі групи компаній «Нова телевізійна група». «Обшуки проводяться відповідно до рішення суду і відкритого кримінального провадження», - повідомили в прес-центрі СБУ «Детектору медіа». Наразі прес-центр очікує на детальнішу інформацію від слідчих та обіцяє оприлюднити всі подробиці згодом на сайті СБУ.

За даними пані Клітної, одночасно обшуки проводять у домі одного з власників підприємств – Ігоря Давиденко. Пані Клітна цитує пана Давиденка, який каже, що обшуки проводяться на підставі рішення суду, а компанії звинувачуються у фінансуванні сепаратизму на території Луганської, Донецької області і АР Крим. Сам Ігор Давиденко перебуває за межами України, але з ним є телефонний зв'язок, пише пані Клітна.

Ігор Давиденко називає звинувачення абсурдними, оскільки він, його компанії та всі працівники брали активну участь у волонтерському русі: передавали обмундирування, тепловізори для Національної гвардії Івано-Франківщини і добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

«Детектор медіа» зателефонував на кілька офісних і мобільних телефонів, вказаних на сайтах компаній «Нова телевізійна група медіа продакшн» і «Рекламна телевізійна група». Представниці компаній, які взяли слухавку, на запитання ДМ, чи дійсно в офісі проводяться обшуки, відповіли, що не можуть надати ніякої інформації та коментарів.

«Нові телевізійні технології» є представником російської супутникової платформи «НТВ-плюс» в Україні. А «Нова телевізійна група медіа продакшн», «Рекламна телевізійна група» і «ТВ-клуб медіа» займаються дистрибуцією на території України таких нішевих російських телеканалів, як «HD Кино», «Наше кино», «Индия», «Киноклуб», «Кино плюс», «Кинохит», «Комедия», «Много TV», «Любимое кино», «Новое кино», «Премьера», «Русская ночь», «Телеклуб», «Матч! Планета», «КХЛ ТВ», «Авто плюс», «Боец», «Драйв», HD Life, STV, «Вопросы и ответы», «Домашние животные», «Здоровое ТВ», «Мужское кино», «Кухня ТВ», «Охота и рыбалка», «Психология 21», «Ретро», «Совершенно секретно», «Усадьба», «Ля минор», Europa Plus TV, «Шансон ТВ». Більшість із цих мовників не входять до складеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення Переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду