Поліція мала розслідувати стеження за Шереметом і Притулою ще минулого року

Поліція мала розслідувати стеження за Шереметом і Притулою ще минулого року

22 Серпня 2016
1812
22 Серпня 2016
09:21

Поліція мала розслідувати стеження за Шереметом і Притулою ще минулого року

1812
Перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян заявив, що поліція має версію щодо того, хто стежив за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівницею «Української правди» Оленою Притулою. За його словами, Нацполіція не має цього стосунку.
Поліція мала розслідувати стеження за Шереметом і Притулою ще минулого року
Поліція мала розслідувати стеження за Шереметом і Притулою ще минулого року

Про це він повідомив в ефірі каналу «112 Україна».

Вадим Троян нагадав, що службове розслідування не підтвердило інформація, що за журналістами стежили правоохоронці.

«Було проведено службове розслідування, матеріали направили в прокуратуру. Висновок розслідування говорить про те, що жодних законних або незаконних дій щодо Шеремета та його сім'ї не проводилося поліцією», - повідомив Вадим Троян.

Водночас він заявив, що Павло Шеремет і Олена Притула зверталися в правоохоронні органи з інформацією про можливе стеження за ними ще в листопаді 2015 року.

«Припущення (хто вів стеження) є, але про це (стеження) було заявлено ще у листопаді (2015-го)», - зазначив Вадим Троян. Він додав, що не може повідомити з цього приводу більше інформації. 

Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою, журналіста вбили. Вбивство кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

4 серпня Генпрокуратура повідомила, що слідство наразі розглядає чотири основні версії злочину: неприязні особисті стосунки загиблого; професійна журналістська діяльність Павла Шеремета; можлива дестабілізація обстановки в Києві та Україні у зв’язку із загибеллю відомого журналіста; помилка об’єкту злочину – ціллю зловмисників могла бути засновниця «Української правди» Олена Притула, яка теж користувалася автівкою, в яку була закладена вибухівка. За словами представника ГПУ, всі версії є робочими, слідство поки не визначило основну.

Як відомо, на низці сайтів з'явилася інформація, що Вадим Троян начебто організував стеження за Шереметом.

Згодом Юрій Луценко заявив, що відкрито кримінальне провадження щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками «Української правди» Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважає неправдивою інформацію, що перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян організував стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником «Української правди» Оленою Притулою.

Нагадаємо, за дорученням голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, правоохоронці проводbkb службову перевірку стосовно першого заступника голови Нацполіції – начальника кримінальної поліції Вадима Трояна.

Пізніше Нацполіція повідомила, що інформація, що нібито заступник керівника Національної поліції України Вадим Троян організовував стеження за журналістом «Української правди» Павлом Шереметом, не підтвердилася.

Більше матеріалів по справі щодо вбивства Павла Шеремета читайте тут.

На фото – Вадим Троян

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1812
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду