До Дня Незалежності вийде фотолітопис «Шлях нескорених»

До Дня Незалежності вийде фотолітопис «Шлях нескорених»

19 Серпня 2016
1700
19 Серпня 2016
19:10

До Дня Незалежності вийде фотолітопис «Шлях нескорених»

1700
22 серпня в «Укрінформі» буде презентовано фотолітопис «Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених». Книга вмістила спогади про 25 років незалежності України, проілюстровані роботами українських фотожурналістів.
До Дня Незалежності вийде фотолітопис «Шлях нескорених»
До Дня Незалежності вийде фотолітопис «Шлях нескорених»

Про це повідомляє «Укрінформ».

Один з ініціаторів створення фотолітопису, голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Степан Кубів розповів, що видання складається з кількох частин.

Видавці фотоальбому умовно поділили 25-літню історію України на п’ять періодів, присвятивши кожному з них окремий розділ книги. Перший розділ охоплює період кінця 80-х – початку 90-х років, коли виникли передумови відродження української державності. Найвагомішим здобутком цього періоду стало прийняття Декларації про державний суверенітет України.

Світлини другого розділу ілюструють події у житті молодої незалежної країни 1991-2003 років, що знаменували становлення та розбудову української держави.

Третій розділ нагадає про Помаранчеву революцію, коли український народ засвідчив свою єдність, мужність, готовність до змін.

Четвертий розділ присвячений одній, але надто визначальній для України події – Революції гідності.

Про те, що відбулося в Україні від захоплення Криму до сьогодення, розповість п’ятий розділ фотоальбому. «Ці сторінки сповнені мужності, відваги, рішучості, а заразом і невимовного болю, розпачу, скорботи», - зазначає Степан Кубів.

Окрема частина книги - портрети людей, які зробили внесок в розбудову держави. Світлини ста найвидатніших постатей склали шостий розділ фотолітопису «Їх знає весь світ, ними пишається Україна».

Серед опублікованих у фотолітописі світлин багато робіт фотографів «Укрінформу», як нинішніх, так і колишніх.

Нагадаємо, 22-26 серпня телеканал НЛО TV покаже спільно знятий з каналом ZIK проект з п’яти документальних фільмів про шлях України й українців до незалежності через призму поглядів молоді різних часів.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду