Оновлена «Кримська світлиця» матиме статус всеукраїнського видання

Оновлена «Кримська світлиця» матиме статус всеукраїнського видання

9 Серпня 2016
1387
9 Серпня 2016
09:34

Оновлена «Кримська світлиця» матиме статус всеукраїнського видання

1387
Генеральний директор «Національного газетно-журнального видавництва» Андрій Щекун повідомив, що газета «Кримська світлиця», яка замість окупованого Криму стала виходити з Києва, має намір отримати статус всеукраїнського видання і не втратити при цьому кримську аудиторію.
Оновлена «Кримська світлиця» матиме статус всеукраїнського видання
Оновлена «Кримська світлиця» матиме статус всеукраїнського видання

Про це він сказав в вінтерв’ю «Укрінформу».

«У нас є на півострові об'єктивні джерела інформації. Працівники редакції - всі виключно кримчани, вони не полишили своїх джерел інформації. І ми постійно моніторимо те, що там відбувається. Ми прагнемо охопити все важливе. В кожному номері у нас є оперативна інформація з Криму. Але газета зараз буде спрямована не тільки на кримчан, ми хочемо, щоб її, як і сам Крим, підтримала вся Україна. Ми звертаємося до всіх громадян: передплачуйте нас, щоб бути в курсі того, що відбувається в Криму», - заявив Андрій Щекун.

За його словами, наразі у редакції «Кримської світлиці» працюють п’ять журналістів. З 8 серпня редакцію очолив демобілізований із зони АТО сімферополець, філолог Віктор Мержвинський, який виграв конкурс на посаду головного редактора видання.

За словами Андрія Щекуна, зараз відновлюється громадська рада газети.

«Цим займається відомий науковець Петро Вольвач, академік Української академії екологічних наук, голова Кримської філії Наукового товариства імені Шевченка. Петро Васильович, який сам виїхав із Криму, підтримав переїзд редакції, знає ситуацію на півострові - що там неможливо ні видавати газету, ні вільно писати, ні просто перебувати. Тобто це нереальні речі, особливо для посадовців, яким, зокрема, є і редактор україномовної газети», - сказав він.

Андрій Щекун  також повідомив, що розраховує на збільшення переплатників «Кримської світлиці наступного року.

«Ми розраховуємо, що в 2017-му їх буде від 500 до 700…Я сподіваюся, що ми досягнемо і тисячі примірників передплати по всій Україні. Ми над цим працюємо», - сказав генеральний директор «Національного газетно-журнального видавництва».    

Водночас він спростував заяву колишнього головного редактора газети Віктора Качули, що «Кримська світлиця» буде безкоштовно розповсюджуватись у потягах. За його словами, безкоштовно роздаватимуться тільки не реалізовані примірники.

«Там ідеться про те, що я збираюся безкоштовно роздавати газету в поїздах. Це неправда, бо ми просто не маємо права цього робити, оскільки є госпрозрахунковим підприємством. Лише через місяць, якщо номери не продані, ми можемо їх списати і роздати. Зараз ми також відпрацьовуємо механізм розповсюдження газети і через "Укрзалізницю". Написали листа щодо продажу "Кримської світлиці" по всіх напрямках, зокрема на Новоолексіївку і Херсон. А те, що не продасться, ми спишемо і роздамо - на "Укрзалізниці" або на КПП в Херсонській  області», - сказав Андрій Щекун.

Він також повідомив, що вестиме діалог щодо підтримки розповсюдження газети з представництвом Президента по АР Крим у Херсоні.

Нагадаємо, на початку липня у Києві вийшов перший номер оновленої всеукраїнської громадсько-політичної літературної газети «Кримська світлиця», яка друкується українською мовою, і раніше видавалася у Криму - до окупації півострова Росією. Газета виходить накладом у тисячу примірників і, як і раніше, буде щотижневою.

На фото - Андрій Щекун

Фото: ua.krymr.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду