ГПУ оприлюдила відео з закритих судових засідань над «торнадівцями»

ГПУ оприлюдила відео з закритих судових засідань над «торнадівцями»

6 Серпня 2016
1591
6 Серпня 2016
10:00

ГПУ оприлюдила відео з закритих судових засідань над «торнадівцями»

1591
Генеральна прокуратура України оприлюднила відеозапис судових засідань над 11 колишніми бійцями розформованого батальйону МВС «Торнадо» та над його екс-командиром Русланом Онищенко
ГПУ оприлюдила відео з закритих судових засідань над «торнадівцями»
ГПУ оприлюдила відео з закритих судових засідань над «торнадівцями»

Про це повдомляє ГПУ.

Як зазначено на сайті відомства, в Оболонському районному суді Києва підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо командира роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» ГУМВС України в Луганській області Оніщенка, а також 11 бійців роти за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів у складі злочинної організації, у тому числі тяжких та особливо тяжких.

«Загалом, вказані особи обвинувачуються у створенні злочинної організації та вчиненні у її складі з грудня 2014 року до червня 2015 року на території Луганської та Донецької областей задоволення статевої пристрасті неприроднім способом із погрозою застосування фізичного насильства; перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалось насильством, погрозою застосування насильства, застосуванням зброї та спеціальних засобів; незаконного заволодіння транспортним засобом з погрозою застосування насильства; незаконне позбавлення волі та викрадення людини; катування; доведення особи до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження; самовільного присвоєння владних повноважень та звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь з використанням форменого одягу працівника правоохоронного органу; незаконного проникнення до житла та незаконного проведення в ньому огляду, вчинене службовою особою із погрозою застосування насильства; вимагання, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища та погрозою вбивства; вимагання офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів, що спричинило порушення роботи установи; незаконне заволодіння паспортом громадянина України», – повідомляє прес-служба ГПУ.

Судове провадження здійснюється у закритому режимі у зв'язку з дослідженням обставин злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості, а також через необхідність запобігти розголошенню обставин, які принижують гідність особи, а саме потерпілих. 

Крім того, однією з підстав здійснення судового провадження у закритому режимі є забезпечення безпеки потерпілих та свідків у кримінальному провадженні у вигляді нерозголошення під час судового провадження їх анкетних даних та зовнішності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1591
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду