Програма «Схеми» заявляє, що її журналісти готові до суду з Шокіним

Програма «Схеми» заявляє, що її журналісти готові до суду з Шокіним

30 Липня 2016
1969
30 Липня 2016
16:30

Програма «Схеми» заявляє, що її журналісти готові до суду з Шокіним

1969
Редакція «Схем» (проект «Радіо Свобода»), коментуючи слова колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна, який заперечив дані розслідування програми про маєтки його фактичної родини, заявляє, що має всі документи, що підтверджують дані розслідування, наведені в телесюжеті і у статті на сайті, і готова підтвердити свою рацію і в суді, якщо знадобиться.
Програма «Схеми» заявляє, що її журналісти готові до суду з Шокіним
Програма «Схеми» заявляє, що її журналісти готові до суду з Шокіним

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Віктор Шокін відреагував на наше розслідування. Правда, лише після його публікації - не скориставшись нашими наполегливими пропозиціями прокоментувати елітну українську та закордонну нерухомість своєї "незадекларованої" родини до ефіру. Що каже? Погрожує судом. Каже - все брехня. Якщо знадобиться - ми до суду готові. І стаття, і сюжет - перевантажений документами на підтвердження», - написала у своєму Facebook автор програми «Схеми: корупція в деталях» Наталя Седлецька.

Вона також опублікувала документ, який, за її словами, доводить, що Віктор Шокін намагався приховати один зі своїх елітних маєтків під Києвом на 900 кв.м., переоформивши його на свою таємну однорічну доньку напередодні вступу на посаду генпрокурора.

«Ще частина неопублікованих файлів на цей випадок - у нас з Kateryna Kapliuk напоготові», - додала Наталя Седлецька.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін назвав замовним розслідування журналістів програми «Схеми:корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») під назвою «Таємне життя Віктора Шокіна» і пообіцяв подати судовий позов проти авторів програми.

У розслідуванні стверджується, що екс-генеральний прокурор перебуває в цивільному шлюбі з заступницею головного лікаря київської лікарні «Феофанія» Оксаною Гриневич, яка має від нього трирічну дитину. Журналісти зазначають, що це дало можливість Віктору Шокіну приховувати в декларації  наявність у його сім’ї елітної нерухомості.

Натомість Віктор Шокін стверджує, що не має цівільної дружини і вже «12 років завидний наречений», про що неодноразово говорив ЗМІ. Крім того, він заявив, що не має стосунку до маєтків, про якій йдеться в сюжеті «Схем». З його слів, це, швидше за все, замовний матеріал. Віктор Шокін стверджує, що йому відомо, кому це вигідно.

Народні депутати від «Самопомочі» Єгор Соболєв і Семен Семенченко звернулися до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням перевірити інформацію програми «Схеми» про те, що Віктор Шокін не подав у своїй декларації дані про майно своєї цивільної дружини. Це ставить під сумнів відповідність способу життя Віктора Шокіна та його родини задекларованим ним доходам, мовиться у зверненні депутатів із фракції «Самопоміч».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду