У Києві СБУ викрила оператора зв’язку, який давав мережу бойовикам «ЛНР»

У Києві СБУ викрила оператора зв’язку, який давав мережу бойовикам «ЛНР»

29 Липня 2016
1532
29 Липня 2016
11:30

У Києві СБУ викрила оператора зв’язку, який давав мережу бойовикам «ЛНР»

1532
У Києві СБУ викрила оператора телекомунікацій, який давав магістральні канали зв’язку компанії «Луганські комунікації» («Лугаком»), що знаходиться на підконтрольній території бойовикам так званої «ЛНР»
У Києві СБУ викрила оператора зв’язку, який давав мережу бойовикам «ЛНР»
У Києві СБУ викрила оператора зв’язку, який давав мережу бойовикам «ЛНР»

Про це повідомляє сайт СБУ.

«Правоохоронці задокументували передачу приватній особі у безоплатне користування сегменту мережі оператора, яка залишилася на тимчасово окупованій терористами  території Луганщини. За "збігом обставин" цей чоловік виявився керівником незаконного оператора стільникового зв’язку терористів "Луганські комунікації"»,  йдеться на сайті відомства.

Саме «Лугаком», за даними СБУ, використовував волоконно-оптичні лінії зв’язку для власних потреб. Співробітники спецслужби встановили, що управління сегментом мережі у так званій «ЛНР» здійснювалося з техмайданчика українського оператора.

Під час обшуків у офісах оператора в Києві та Харкові та за місцем проживання топ-менеджерів компанії правоохоронці виявили оригінали договорів, які підтверджують домовленості керівництва української телекомунікаційної компанії із представниками незаконного оператора стільникового зв’язку «Лугакома».

«У  них, зокрема, "прописані" зобов’язання із  безперебійного функціонування мережевого обладнання та охорони технічних приміщень», - повідомляє СБУ.

У зловмисників також вилучено понад 320 тисяч доларів США, один мільйон гривень та понад п’ять кілограмів золота у злитках.

За інформацією СБУ, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110  та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, на початку липня СБУ затримала мешканця Сєверодонецька (Луганська область) – спеціаліста з ІТ-технологій, який створив сайт терористичної спрямованості та вів антиукраїнську пропаганду.

Раніше, 3 липня, співробітники Служби безпеки України затримали в київському аеропорту «Бориспіль» харківського блогера Андрія Бородавку, який підозрювався в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і довгий час переховувався на території Російської Федерації.

Фото: realgazeta.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1532
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду