Співзасновник сайту з Кривого Рога заявляє про політичне переслідування

Співзасновник сайту з Кривого Рога заявляє про політичне переслідування

27 Липня 2016
3380
27 Липня 2016
14:43

Співзасновник сайту з Кривого Рога заявляє про політичне переслідування

3380
Сьогодні, 27 липня, на сесії Криворізької міської ради було зроблено спробу вручити повістку і документ про підозру одному з шести співзасновників порталу «Експерт-КР», депутату міськради Юлію Морозову (голова фракції ПП «Сила Людей»). Він заявив, що вважає справу проти нього політичною і замовною.
Співзасновник сайту з Кривого Рога заявляє про політичне переслідування
Співзасновник сайту з Кривого Рога заявляє про політичне переслідування

Про це Юлій Морозов написав у своєму Facebook.

«Спроба вручити підозру на пленарному засіданні остаточно доводить, що справа політична і зфабрикована. Я нікуди не тікав, телефонних дзвінків пропущених не було, тож спокійно викликати мене в УВД і вручити підозру слідчим нічого не заважало. Заважав хтось. Підозру не підписав, адже не є спеціалістом в кримінально-правовому законодавстві. Вважаю справу заказною і політичною, тому всі дії, а тим більше підписи буду робити виключно за підтримки захисника», - написав він.

Співзасновник порталу також подякував за підтримку фракціям «Самопомочі», «Укропу», БПП.

Варто зазначити, що на виборах міського голови Кривого Рога Юлій Морозов підтримував кандидата Юрія Милобога. Після другого туру виборів міського голови мером був оголошений Юрій Вілкул попри протести громадськості та звинувачення у фальсифікаціях від партії «Самопоміч», «Укроп» та «Сила Людей».

Про спробу вручення підозри Юлію Морозову повідомила також головна редакторка порталу Ольга Гончар-Хвостова.  

«На сесії Криворізької міської ради було зроблено спробу вручити повістку і документ про підозру депутату Юлію Морозову (голова фракції ПП "Сила Людей"). Сам Юлій Морозов під час виступу з трибуни заявив, що таке вручення підозри - чистої води політична розправа. За понятих було взято двох працівників "Муніципальної гвардії". На знак протесту проти дій правоохоронних органів представники чотирьох партій - "Сили Людей", БПП, Самопоміч і "Укроп" - спочатку блокували трибуну, а потім вийшли з зали. Готується широка прес-конференція за участі керівників фракцій, на яку запрошують представників всіх ЗМІ», - написала вона у Facebook. 

На фото - Юлій Морозов

Фото: Facebook Юлія Морозова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3380
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду