Russia Today везе до Криму закордонних журналістів – Луканов

Russia Today везе до Криму закордонних журналістів – Луканов

15 Липня 2016
1261
15 Липня 2016
17:55

Russia Today везе до Криму закордонних журналістів – Луканов

1261
16 липня російська телекомпанія іномовлення Russia Today організовує поїздку групи закордонних журналістів до Криму.
Russia Today везе до Криму закордонних журналістів – Луканов
Russia Today везе до Криму закордонних журналістів – Луканов

Про це в блозі на «Детекторі медіа» повідомив голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов, посилаючись на власні джерела.

За даними пана Луканова, менеджером цього проекту виступає Єлизавета Ісакова (за даними з відкритих джерел, особа з таким іменем передає новини для РИА «Новости» з Женеви).

У списку учасників поїздки, який пан Луканов отримав з власних джерел, є 15 журналістів – представників французького Radio Zones, американської Independant Newspaper Group, мексиканської Televisa Monterrey, Radio Métropole з Гаїті, бразильських Globo News та Correio do Brasil, індійських Magazine Governance Now та Deccan Herald, португальської ExpressoLisbonne, швейцарської Le Temps, журналу «Русская Швейцария». Також у переліку згадуються Міжнародне французьке радіо та «Німецька хвиля», але імена журналістів із цих двох ЗМІ не вказані.

За словами пана Луканова, заїжджати на півострів журналісти будуть з Росії, не беручи дозволу в української влади. Таким чином вони порушать українське законодавство. «Спілкування з одним із членів групи засвідчило, що вони поняття не мають про це», - пише пан Луканов.

Юрій Луканов написав листи до Міжнародної федерації журналістів, представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуні Міятович і редакцій тих ЗМІ, які беруть участь у поїздці. Він поінформував їх про незаконність такого візиту до Криму, про те, що прес-тур під егідою пропагандистського RT не дасть змоги журналістам зібрати об’єктивну інформацію, а також про можливу небезпеку з боку російських спецслужб для незалежних джерел у Криму, якщо іноземні медійники планують з ними зустрітися.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до представництва ОБСЄ в Україні та очікує на відповідь.

Нагадаємо, наприкінці травня офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович вирішив створити спеціальну місію з прав журналістів в окупованому Криму.

Раніше в травні НМПУ поскаржилася генпрокурору та міжнародним партнерам на незаконні візити до Криму секретаря Союзу журналістів Росії Ашота Джазояна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду