Нацрада перевірить «Люкс ФМ» через невшанування пам’яті Петлюри, жертв війни і репресій

Нацрада перевірить «Люкс ФМ» через невшанування пам’яті Петлюри, жертв війни і репресій

14 Липня 2016
2450
14 Липня 2016
12:23

Нацрада перевірить «Люкс ФМ» через невшанування пам’яті Петлюри, жертв війни і репресій

2450
14 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіомережі «Люкс ФМ» (ПрАТ «Радіокомпанія “Люкс”») через недотримання Правил ведення мовлення на теле - і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.
Нацрада перевірить «Люкс ФМ» через невшанування пам’яті Петлюри, жертв війни і репресій
Нацрада перевірить «Люкс ФМ» через невшанування пам’яті Петлюри, жертв війни і репресій

За даними моніторингу Нацради, «Люкс ФМ» не дотримався цих правил у три пам’ятні дати в травні-червні 2016 року: День скорботи та пам’яті 90 років з дня вбивства Симона Петлюри (25 травня), День пам’яті загиблих у роки Другої світової війни (22 червня) та День пам’яті з нагоди 75 років із часу масових розстрілів політичних в’язнів на Західній Україні (23 червня).

Зокрема, 25 травня радіостанція подала інформацію про День скорботи та пам’яті 90 років з дня вбивства Симона Петлюри лише у трьох випусках новин, не припинила трансляцію гумористичних програм і не оголосила хвилину мовчання о 12:00.

22 червня та 23 червня «Люкс ФМ» подавав інформацію про дні пам’яті не щогодини протягом доби, а лише у випусках новин із 7-ї до 21-ї години та не оголосив хвилини мовчання (о 10:00 22 червня та о 12:00 23 червня).

Представниця «Люкс ФМ» Наталія Марчук просила Нацраду розділити питання на два окремі рішення, тому що день жалоби 25 травня був ухвалений однією постановою Верховної Ради та не внесений до переліку траурних днів Нацради, а дні пам’яті 22 і 23 червня були в переліку Нацради. «Відносно 25 травня в нас окрема думка щодо порушень, а за 22-23 червня ми готові пояснити», - зазначила пані Марчук. Вона також повідомила, що в радіокомпанії немає записів ефірів за ці дні, останній запис – за 31 червня.

Голова Нацради Юрій Артеменко зауважив, що у випадку призначення двох перевірок і доведення порушень компанія може отримати два попередження замість одного – і пані Марчук погодилася на те, що одна перевірка для компанії є кращим варіантом. А щодо записів ефірів – вони є в моніторингового відділу Нацради.

Члени Нацради призначили позапланову перевірку, під час якої мають наміри вислухати всі аргументи радіокомпанії.

Нагадаємо, 16 червня Нацрада призначила позапланові перевірки чотирьох телеканалів – «UA:Перший», Перший діловий, Dobro і «Малятко-TV» через недотримання ними Правил ведення мовлення в дні трауру та дні пам’яті 18 травня (День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу) і 25 травня (День скорботи та пам’яті 90 років з дня вбивства Симона Петлюри).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду