Співголовою партії «ДемАльянс» стала колишня активістка руху «Стоп цензурі!»

Співголовою партії «ДемАльянс» стала колишня активістка руху «Стоп цензурі!»

10 Липня 2016
1972
10 Липня 2016
10:30

Співголовою партії «ДемАльянс» стала колишня активістка руху «Стоп цензурі!»

1972
Колишня ктивістка руху «Стоп цензурі!», народна депутатка Світлана Заліщук («Блок Петра Порошенка») обрана співголовою політичної партії «Демократичний Альянс» на позачерговому з'їзді політсили у Києві 9 липня.
Співголовою партії «ДемАльянс» стала колишня активістка руху «Стоп цензурі!»
Співголовою партії «ДемАльянс» стала колишня активістка руху «Стоп цензурі!»

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Світлану Заліщук обрано співголовою політичної партії «Демократичний Альянс» на тимчасовій основі. Вона повідомила, що її повноваження будуть тривати 3-4 місяці.

Другим співголовою політичної сили залишається голова партії «ДемАльянс» Василь Гацько, скандально відомий своєю позицією щодо заборони вступу в партію ЛГБТ-активістів.

Разом з двома співголовами партії, кількісний склад правління політсили становитиме 11 чоловік: Василь Гацько (співголова), Світлана Заліщук (співголова), Максим Черкасенко, Олег Дерев'янко (екс-заступник міністра освіти), Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Вікторія Пташник, Зоя Буйницька, Світлана Коломієць (екс-заступник міністра екології), Владислав Оленченко, Андрій Длігач.

В коментарі журналістам нардеп Сергій Лещенко поки не зміг спрогнозувати результат на майбутніх виборах партії, яка створюється на основі «ДемАльянсу».

«Про це можна говорити тільки в теорії, оскільки ми не знаємо, якою буде нова виборча система, яким буде горизонт виборів: тобто, вони будуть в наступному році або через три роки, і яким буде формат остаточного об'єднання (нових політичних сил)», - сказав він.

Також депутат підкреслив, що не виключає проведення дострокових парламентських виборів.

«Я прогнозую, що наступного тижня нічого (у ВР) не буде відбуватися. Все вказує на те, що ми впевнено рухаємося до дострокових виборів. Бо цей парламент, він не відповідає інтересам суспільства і головне – принцип його обрання був повністю корупційним: через мажоритарку ми знову запустили вірус корупції в наш політичний організм. Не можна обманювати самих себе: цей парламент був приречений», - заявив Сергій Лещенко.

На з'їзді було прийнято рішення про затвердження програмної заяви, в яку, зокрема, увійшли принципи: без ксенофобії і будь-якого виду дискримінації, відкритість і підзвітність суспільству, фінансова прозорість, демократія і колективне лідерство. При цьому фінальна версія програми і Статуту партії, за словами народного депутата Мустафи Найєма, буде прийнято на наступному з'їзді партії восени поточного року.

Варто зауважити, що у 2014 році лідер партії Василь Гацько заявляв, що «Демократичний Альянс» є християнсько-демократичною партією, яка відстоює традиційній цінності – зокрема, дотримується консервативних поглядів на інститут сім’ї. Водночас Сергій Лещенко напередоді свого вступу до «ДемАльянсу» заявив, що скоро в Україні з’явиться нова політична сила – право-ліберальна партія. 

Нагадаєм, у 2014 році скандально відомою стала відмова лідера партії «ДемАльянс» Василя Гацька у членстві в партії ЛГБТ-активісту Богдану Глобі.  Як повідомляє «ЛГБТ-портал», пан Гацько заявив, що активна позиція Богдана Глоби у відстоюванні прав ЛГБТ-людей стала перешкодою для його вступу в партію, тому що, на думку лідера «ДемАльянсу», існує «різність поглядів нашої політичної партії і Богдана Глоби на інститут сім’ї і ряд інших».

Як відомо, народна депутатка Світлана Заліщук послідовно підтримувала «Марші рівності» в Києві 2015-2016 років. Про підтримку «Маршів рівності» заявляв і народний депутат Сергій Лещенко.

На фото - Світлана Заліщук

Фото: rbc.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду