Вбивця фотокореспондента Розвадовського вийде на волю через чотири роки

Вбивця фотокореспондента Розвадовського вийде на волю через чотири роки

25 Червня 2016
1181
25 Червня 2016
13:29

Вбивця фотокореспондента Розвадовського вийде на волю через чотири роки

1181
24 червня Дарницький районний суд Києва визнав Ярослава Полушкіна винним в умисному вбивстві фотокореспондента газети «2000» Віталія Розвадовського і засудив до 13 років позбавлення волі.
Вбивця фотокореспондента Розвадовського вийде на волю через чотири роки
Вбивця фотокореспондента Розвадовського вийде на волю через чотири роки

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на куратора Київського благодійного товариства Олесю Остафієву.

«Сьогодні Дарницький районний суд Києва визнав Ярослава Полушкіна винним у навмисному вбивстві Віталія Розвадовського та присудив йому 13 років ув'язнення. 28.11.2011 Ярослав наніс Віталію 19 ножевих поранень в обличчя та шию. Від отриманих поранень Віталій помер під час операції.  За сумнозвісним законом Савченко 4,5 роки у СІЗО зараховані як 9 років. Тобто сидіти йому лишилось 4 роки», - повідомила вона.
За її словами, троє співучасників злочину не покарані.
Родина загиблого буде подавати апеляцію на вирок суду.

Нагадаємо, Віталій Розвадовський був убитий пізно ввечері 28 листопада 2011 року біля під'їзду будинку по Харківському шосе, 168 г в Києві.

29 листопада 2011 року міліція затримала за підозрою в зазначеному злочині знайомого загиблого Ярослава Полушкіна, який пізніше визнав свою провину.

За даними ЗМІ, всього в справі фігурували чотири обвинувачених: головний обвинувачений, посередник-співучасник і два виконавці-співучасники. Досудовим слідством встановлено, що головний фігурант, задумавши пограбувати фотокореспондента за допомогою посередника, підшукав двох неповнолітніх хлопців, які повинні були допомогти йому в здійсненні його плану.

Головний фігурант пізно ввечері заманив Віталія Розвадовського на 11 поверх будинку за вказаною адресою під приводом продажу йому мобільних телефонів за заниженою ціною, де на нього напали двоє неповнолітніх хлопців, однак той чинив опір і почав тікати по сходах вниз.

Однак головний фігурант погнався за Віталієм Розвадовським і завдав йому близько 20 ударів ножем, від яких фотограф згодом помер у лікарні.

На фото - Віталій Розвадовський

Фото: obozrevatel.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1181
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду