Парубій заявив, що присутність ЗМІ створює труднощі в роботі погоджувальної ради

Парубій заявив, що присутність ЗМІ створює труднощі в роботі погоджувальної ради

13 Червня 2016
1317
13 Червня 2016
12:37

Парубій заявив, що присутність ЗМІ створює труднощі в роботі погоджувальної ради

1317
Голова Верховної Ради Андрій Парубій допустив, що Верховна Рада прислухається до рекомендацій місії Європарламенту і проводитиме засідання погоджувальної ради парламенту без ЗМІ.
Парубій заявив, що присутність ЗМІ створює труднощі в роботі погоджувальної ради
Парубій заявив, що присутність ЗМІ створює труднощі в роботі погоджувальної ради

Про це він заявив під час засідання цієї ради у понеділок, 13 червня, повідомляє «Українська правда».

Таким чином Андрій Парубій відреагував на емоційний виступ Юлії Тимошенко, яка розкритикувала діяльність влади і виступила з вимогою поставити на голосування погоджувальної ради внесення до порядку денного парламенту низку законопроектів та постанов, зокрема – щодо врегулювання комунальних тарифів.

У відповідь на це Андрій Парубій заявив, що вносити ці документи у порядок денний без рішень комітетів не можна. За його словами,  депутати про це знають, але роблять такі заяви для власного піару.

«У нас справді є трудність з погоджувальною радою. Наші європейські колеги, які проводили моніторинг, одну з перших рекомендацій, яку вони дали – знаєте яку? – робити непублічними засідання погоджувальної ради», – сказав він.

«Власне вони неформально називають нашу погоджувальну раду "Голівудом". Тому що вони трактують, наші європейські колеги, що наша погоджувальна рада спрямована не на професійний розгляд питань, а більше на короткі брифінги перед камерами. І в тому дійсно є трудність», – додав спікер.

Також у Андрія Парубія відбулася ще низка словесних перепалок з Юлією Тимошенко та депутатами Сергієм Пашинським і Сергієм Власенком, які звинуватили спікера у порушенні регламенту та протестували проти закриття погоджувальної ради для ЗМІ.

Юлія Тимошенко також ще кілька разів виступала з вимогою поставити внесення запропонованих нею законопроектів до порядку денного парламенту на голосування погоджувальної ради, наполягаючи, що це не порушує регламент, оскільки комітети вже зірвали всі терміни щодо розгляду цих документів.

У свою чергу Андрій Парубій вимагав від депутатів не перебивати його, пригрозивши, що перебиватиме їх також у відповідь.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 березня схвалила рекомендації Європарламенту, якими, зокрема, пропонується закрити для ЗМІ засідання погоджувальної ради.

1 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оприлюднив підготовлену Місією Європейського парламенту (ЄП) доповідь і дорожню карту реформування українського парламенту, серед рекомендацій яких вказано на необхідність запровадження закритого для ЗМІ режиму засідань погоджувальної ради.

Як писав «Детектор медіа», 18 березня близько 50 представників ЗМІ підписали відкритий лист до спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням не допустити обмеження доступу для їх роботи в парламенті та закриття деяких заходів Ради для преси.

У березні Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням вилучити з рекомендацій Кокса пункт про недопуск журналістів на засідання погоджувальної ради.

Фото: rian.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду