Адвокат Надії Савченко подякував українським ЗМІ за допомогу в її звільненні

Адвокат Надії Савченко подякував українським ЗМІ за допомогу в її звільненні

26 Травня 2016
1357
26 Травня 2016
16:05

Адвокат Надії Савченко подякував українським ЗМІ за допомогу в її звільненні

1357
Адвокат української військової та депутата Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що українські ЗМІ відіграли важливу роль у поверненні льотчиці в Україну.
Адвокат Надії Савченко подякував українським ЗМІ за допомогу в її звільненні
Адвокат Надії Савченко подякував українським ЗМІ за допомогу в її звільненні

Про це він заявив на прес-конференції 26 травня, повідомляє «Укрінформ».

«Я хотів би подякувати українській пресі. Українські ЗМІ, ви просто не розумієте навіть до кінця тієї ролі, яку ви зіграли», – сказав він.

Пан Фейгін пояснив, що завданням адвокатів було перевести процес Надії Савченко у політичну площину, оскільки не було шансів виграти його в юридичній, а для цього треба було «натиснути» на президента РФ Володимира Путіна.

У цьому, за словами Марка Фейгіна, захист української військової отримав велику допомогу саме від українських медіа.

Натомість вчора, у день звільнення Надії Савченко з російської в’язниці та її повернення в Україну, адвокат на своїй сторінці в Facebook окремо подякував українському журналісту Роману Цимбалюку.

«Хочу від себе подякувати кореспонденту УНІАН в Москві Роману Цимбалюку. Він був кращим журналістом, який займався процесом Наді!», - написав пан Фейгін.

Нагадаємо, 25-го травня відбувся обмін Надії Савченко на російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова. Того ж дня пані Савченко прилетіла додому літаком Президента України.

Згодом з’ясувалося, що Президент Росії Володимир Путін помилував Надію Савченко своїм указом. Водночас російські ЗМІ повідомляють, що прохання президенту РФ про помилування Надії Савченко подали родичі загиблих на Донбасі журналістів ВДТРК (канал «Россия 1»).

Журналісти активно обговорювали в соціальних мережах повернення української льотчиці додому.

Як повідомляв «Детектор медіа»,  22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» Ігоря Корнелюка й Антона Волошина під Луганськом підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

Сепаратисти захопили Надію Савченко в полон 17 червня 2014 року, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. Тож в неволі українська льотчиця провела 708 днів.

Фото - «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду