Сценарій фільму Марисі Нікітюк отримав в Каннах премію ScripTeast імені Кешльовського

Сценарій фільму Марисі Нікітюк отримав в Каннах премію ScripTeast імені Кешльовського

18 Травня 2016
1617
18 Травня 2016
12:32

Сценарій фільму Марисі Нікітюк отримав в Каннах премію ScripTeast імені Кешльовського

1617
Переможцем премії ScripTeast Award імені Кшиштофа Кешльовського, що проводилась під час цьогорічного Каннського фестивалю, став сценарій української режисерки Марисі Нікітюк «Коли падають дерева».
Сценарій фільму Марисі Нікітюк отримав в Каннах премію ScripTeast імені Кешльовського
Сценарій фільму Марисі Нікітюк отримав в Каннах премію ScripTeast імені Кешльовського

Про це повідомляється на сайті нагороди, яку в Каннах вручили 17 травня, йдеться на сторінці в Facebook продакшн-компанії «Директорія кіно».

Премія вже вдесяте присуджується за найкращий сценарій з Центральної та Східної Європи, написаний та розроблений в межах сценарної програми Незалежної Кінофундації.

За рішенням консультативної ради, до якої входять кінематографісти Сенді Ліберсон, Саймон Перрі, Манфред Шмідт, Антоніо Саура, Даріуш Яблонський та очільники навчальної програми ScripTeast Том Абрамс та Крістіан Рот, нагороду отримав сценарій «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, яка виступить також режисеркою фільму.

У програмі взяли участь 11 проектів з семи країн - Польщі, Румунії. Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України. Україна цього року вперше взяла участь в конкурсі.

Окрім почесної відзнаки, сценарій Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» також отримав грошову винагороду в 10 тис. євро на подальше виробництво фільму.  «Це дуже радісна подія особисто для мене і для проекту фільму загалом. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь в програмі ScripTeast, і перемога мого сценарію я сподіваюсь розпочала гарну традицію для українських авторів та режисерів», – сказала Марися Нікітюк на врученні нагороди. 

Роботою над фільмом займається українська компанія «Директорія Кіно», продюсером виступає Ігор Савиченко (співпродюсер з Польщі - Даріуш Яблонський, компанія Apple Film). Проект отримав підтримку Державного агентства з питань кіно України, відзнаку найкращого проекту на пітчингах ОМКФ 2014 року, а також було презентовано на Baltic Events, DAB, та MAIA Workshops.

Нагадаємо, країнський актор, ведучий і режисер Ахтем Сеїтаблаєв та продюсер Іванна Дядюра за підтримки Державного агентства з питань кіно розпочали підготовку до зйомок нового українського фільму «Її серце». Сценарій фільму заснований на реальних історичних подіях ХХ століття та розповідає про кримську татарку Саїде Аріфову, яка під час Другої світової війни врятувала 88 дітей єврейської національності, приречених на загибель. Ризикуючи власним життям, дівчина прихистила їх у дитячому будинку в Криму, навчала традицій ісламу та Корану, видаючи їх за кримських татар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду