Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF2016) оголосив переможців

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF2016) оголосив переможців

26 Квітня 2016
1505
26 Квітня 2016
17:10

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF2016) оголосив переможців

1505
24 квітня в Києві відбулася церемонія закриття V Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (#KISFF2016), що тривав із 20 квітня.
Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF2016) оголосив переможців
Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (#KISFF2016) оголосив переможців

Головний приз міжнародного конкурсу отримала стрічка «Партнер» французького режисера Антуана Жоржіні – 19-хвилинна історія про підлітка Тоні і його спроби пройти прослуховування в театральній школі.

Приз за найкращу режисуру отримала французька стрічка Вільяма Лабурі «Хотару» – наукова фантастика, створена за допомогою відео з Youtube, додатку Google Earth і віртуальних екскурсій.

Особлива відзнака журі дісталася роботі «Тематичний Парк» Рісто-Пекки Блома – 5-хвилинна розповідь про те, як вам добре, якщо сусідові погано, на фоні споглядання за повітряним чоловічком-рекламою.

В українському конкурсі, що проводився цього року вперше і до якого ввійшли 10 короткометражних історій, головний приз отримала стрічка «Останній відвідувач» режисера Олександра Шкрабака, що розповідає про бармена з важкою життєвою історією. У головній ролі – Владислав Нікітюк, відомий глядачам за роботою у фільмі Любомира Левицького «Тіні незабутих предків».

Юрій Шилов отримав особливу відзнаку журі за документальну роботу «Панорама». Нагадаємо, що стрічка про кіномеханіка з київського кінотеатру «Кінопанорама» вже була відзначена цього року на фестивалі Docudays UA, там вона стала найкращою за рішенням студентського журі та партнера фестивалю компанії Letter to fest.

Ще одна особлива відзнака відійшла Гігі Бен Артізі за ігрову короткометражку «Е.В.А.» про школярку, що страждає від постійної кровотечі з носа.

Драма «Дім на краю планети» Олексія Соболева й Міші Коротеєва, в центрі якої розповідь про дівчинку, що намагається пережити страшну трагедію, також отримав особливу відзнаку журі.

Приз глядацьких симпатій у міжнародному конкурсі дістався стрічці «Партнер» Антуана Жоржіні, а в українському – «Панорамі» Юрія Шилова.

V Київський фестиваль короткометражного кіно проходив з 20 по 24 квітня в кінотеатрах «Кінопанорама» та «Ліра». Заплановані покази просто неба в літньому амфітеатрі в Маріїнському парку було перенесено на травень у зв’язку з погодними умовами.

Цього року на фестивалі було показано 35 стрічок. До складу журі ввійшли бельгійський фотограф і режисер Пітер-Ян де Пю, угорська аніматорка Река Бучі, українсько-американська режисера Богдана Смирнова. Очолив цьогорічне журі Андрій Халпахчі – керівник кінофестивалю «Молодість».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1505
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду