Нацрада оголосила попередження краматорській радіостанції за гімн прокуратури Росії

Нацрада оголосила попередження краматорській радіостанції за гімн прокуратури Росії

3 Березня 2016
1440
3 Березня 2016
12:43

Нацрада оголосила попередження краматорській радіостанції за гімн прокуратури Росії

1440
3 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження радіокомпанії «Мерідіан» з міста Краматорська Донецької області, що мовить у проводовій мережі Краматорська з позивним «Говорить Краматорськ», за трансляцію 1 грудня 2015 року о 14:01 гімну прокуратури Росії.
Нацрада оголосила попередження краматорській радіостанції за гімн прокуратури Росії
Нацрада оголосила попередження краматорській радіостанції за гімн прокуратури Росії

На переконання Нацради, трансляція гімну прокуратури Росії свідчить про популяризацію та пропаганду правоохоронного органу держави-агресора, що є порушенням абзацу 4 частини другої статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» (не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування війни, агресивних дій або їх пропаганди) та статті 28 закону «Про інформацію» (інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання ворожнечі тощо).

Керівниця радіокомпанії «Мерідіан» пояснила вихід в ефір гімну прокуратури Росії власною неуважністю. За її словами, вона в радіокомпанії наразі працює одна (раніше було шестеро працівників), оскільки ніхто не хоче працювати безкоштовно. «Я винна в тому, що недогледіла», - сказала вона. На запитання членів Нацради, як давно запис гімну прокуратури Росії є в базі радіостанції, керівниця повідомила, що з 2012 року.

«Це не неуважність – це наруга, - заявив член Нацради Сергій Костинський. – Зараз іде процес над Надією Савченко, над Ахтемом Чийгозом. Більше 6 людей сидять у СІЗО, очікують вироки. Хтось отримав умовні строки, хтось буде більше 20 років сидіти. Є Олег Сенцов і його друзі, які будуть сидіти 20 років. І це все вина прокуратури РФ. Ви дозволили трансляцію гімну прокуратури країни-агресора. Тому я прошу підтримати застосування санкції».

Керівниця радіостанції нагадала, що під час захоплення Краматорська бойовиками, радіокомпанія відмовилася працювати на них і не виходила в ефір: «Коли в Краматорську була “ДНР”, до мене приходили з автоматами і пропонували виходити в ефір з нашими позивними. Я відмовилася, закрила підприємство».

«Говорить Краматорськ» мають змогу слухати близько 20 тисяч абонентів проводового радіо. Зі слів керівниці радіокомпанії, проводова мережа в Краматорську збереглася саме завдяки існуванню її радіокомпанії.

Члени Нацради закликали керівницю радіостанції ретельніше вивчати музичні твори, які вона ставить в ефір, та одноголосно підтримали рішення про оголошення компанії попередження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду