У Верховній Раді планують відкрити прес-центр для поліпшення умов роботи журналістів

У Верховній Раді планують відкрити прес-центр для поліпшення умов роботи журналістів

26 Лютого 2016
1278
26 Лютого 2016
11:12

У Верховній Раді планують відкрити прес-центр для поліпшення умов роботи журналістів

1278
Керівниця прес-служби Верховної ради Ірина Кармелюк та заступник керівника Аппарату Верховної Ради Микола Шевчук повідомили, що в українському парламенті планують зробити прес-центр.
У Верховній Раді планують відкрити прес-центр для поліпшення умов роботи журналістів
У Верховній Раді планують відкрити прес-центр для поліпшення умов роботи журналістів

Про це йшлося 25 лютого на круглому столі Національної спілки журналістів України (НСЖУ) щодо поліпшення умов роботи парламентських журналістів.

Ірина Кармелюк зазначила, що намагання створити зручне місця для роботи журналістів були й раніше, але досі не увінчалися успіхом.

«Це сором для парламенту. Треба нарешті це зробити», - вважає очільниця прес-служби.

Заступник керівника Аппарату Верховної Ради Микола Шевчук повідомив, що прес-центр планується створити на третьому поверсі будівлі парламенту. За його словами, для цього вивчається, які приміщення для роботи журналістів мають провідні парламенти світу, зокрема - й Європейський. Він наголосив, що це має бути сучасний, зручний для роботи медіацентр, з хорошим доступом в мережу, а також – з можливістю паралельно переглядати кілька засідань комітетів, адже інколи вони збігаються у часі.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко і заступник керівника Аппарату Верховної Ради Микола Шевчук

Керівниця прес-служби ВР також розповіла про ідею регулярно проводити в новоствореному прес-центрі тематичні круглі столи для того, аби журналісти змогли краще розібратися в змісті законопроектів, які висуваються на голосування.

«Скажімо, це можна робити щочетверга – в парламентський день між першою і другою частинами роботи Ради. Це будуть круглі столи за участі профільних комітетів і депутата, який готував законопроект. А також юристів, які могли б розтлумачити журналістам, в чому є перевага того чи іншого законопроекту, а в чому недоліки. Будемо створювати інформаційні приводи, через журналістів доносити до суспільства зміст законодавчих документів», - наголосила Ірина Кармелюк.

Микола Шевчук зазначив, що існує задум створити музей Верховної Ради, який, можливо, буде об’єднаний з прес-центром.

Нагадаємо, прес-служба парламенту закликала Національну спілку журналістів України, інші медійні організації й парламентських журналістів спільно розробити нові, жорсткіші правила отримання щорічної акредитації до Верховної Ради.

 

На фото - Ірина Кармелюк. Фото: Сергій Шевченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду