«Русское радио Україна» засудило концерти російського «Русского радио» на окупованих територіях України

«Русское радио Україна» засудило концерти російського «Русского радио» на окупованих територіях України

22 Лютого 2016
2977
22 Лютого 2016
10:54

«Русское радио Україна» засудило концерти російського «Русского радио» на окупованих територіях України

2977
Радіостанція «Русское радио Україна», що входить до радіогрупи «Тавр медіа», засудила концерти російського «Русского радио», що належить компанії «Русская медиагруппа», організовані на окупованих українських територіях.
«Русское радио Україна» засудило концерти російського «Русского радио» на окупованих територіях України
«Русское радио Україна» засудило концерти російського «Русского радио» на окупованих територіях України

Про це повідомив 19 лютого на своїй сторінці у Facebook голова правління «Тавр медіа» Ігор Чернишов.

«Днями одноіменна радіостанція в Росії організувала концерт на окупованих українських територіях, цинічно заявивши, що це початок гастрольного туру так званою Донецькою народною республікою. “Русское радио Україна” розцінює ці кроки як злочинні, і ми заявляємо, що кожен артист, котрий візьме участь у подібних акціях, буде знятий з ефіру і більше ніколи не повернеться в ефір «Русское радио Україна”. На початку окупації Криму та війни на Донбасі ми назавжди попрощались з "ватними" рупорами типу Валерії та Кобзона. До речі чи позбавлений останній звання народного артиста України, присвоєного йому в 91-му році - це питання, очевидно, до міністра культури, якого більше цікавлять квоти на радіо», - йдеться в заяві.

Пан Чернишов повідомив, що 19 лютого «Русское радио Україна» видалило зі своїх плей-листів російський гурт Reflex. «І так ми чинитимемо з кожним артистом, котрий чи словами, чи діями буде підтримувати терористичну діяльність Кремля на території України. Натомість ми підтримували і будемо продовжувати це робити, тих росіян, котрі, ризикуючи життям, благополуччям та власними інтересами, жорстко і безкомпромісно підтримують проукраїнську позицію», - написав голова правління «Тавр медіа».

Він нагадав, що «Русское радио Україна» входить до групи радіостанцій «Тавр медіа», яка була заснована українськими громадянами на території України. «Жодного стосунку до компанії "Русская медиагруппа", яка знаходиться на території держави-агресора, наша радіостанція не має. Також жодних господарських та юридичних стосунків з "Русским радио" в Москві ми не маємо і будь-які дії, спрямовані на підтримку ними терористичної діяльности Росії на території України, різко засуджуємо!», - наголосив голова правління «Тавр медіа».

Раніше російські ЗМІ з посиланням на піар-менеджера «Русской медиагруппы» повідомили, що в Донецьку, Луганську та інших містах окупованих районів Донецької та Луганської областей за підтримки Міністерства культури Російської Федерації пройде серія концертів гуртів «Земляне», «Русские», Reflex та Олексія Гомана.

Нагадаємо, що у 2014 році російська радіокомпанія «Русское радио» вирішила відмежуватися від української радіомережі «Русское радио - Україна» через проведену в ефірі акцію зі збору коштів на амуніцію для української армії. Росіяни заявили, що розривають угоду про постачання музичного контенту українській компанії. У відповідь «Русское радио - Україна» наголосило, що буде підтримувати позиції української держави, а ніяких змін і збоїв в ефірі немає й не буде.

У 2015 році 100% акцій російського ЗАТ «Русская медиагруппа», до якого входять російські радіомережі «Русское радио», «Хит ФМ», Maximum, DJFM та ін., були придбані федеральним державним унітарним підприємством «Госконцерт». Оголошувалися плани створити на базі компанії «патріотичний медіахолдинг».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2977
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду