Сергій Лозниця працює над стрічкою «Донбас»

Сергій Лозниця працює над стрічкою «Донбас»

12 Жовтня 2015
2390
12 Жовтня 2015
08:23

Сергій Лозниця працює над стрічкою «Донбас»

2390
Сергій Лозниця працює над стрічкою «Донбас»
Сергій Лозниця працює над стрічкою «Донбас»

Відомий кінодокументаліст Сергій Лозниця cтворює сценарій фільму про військові події на сході України. Про це він сказав, відповідаючи на запитання «Детектор медіа»  щодо того, чи планує він знімати стрічку на таку тему.

 

Зустріч із кінорежисером відбулася під час лекції у культурному кластері «Довженко-Центру».

 

Стрічка Сергія Лозниці матиме назву «Донбас».

 

«Це дуже цікава тема взагалі: не битва, а суть того, що відбувається, - сказав кінорежисер. -   Адже це територія, де виплеснуло підсвідомість. І ще це територія, де копіюються штампи радянської пропаганди.  Інколи люди вистрибують із цих штампів, раптом виявляють себе, а потім ускакують назад...».

 

Нині, за словами Сергія Лозниці, він працює над сценарієм. «Я вже знайшов форму, і написав дещо», - розповів він.

 

Нагадаємо, Сергій Лозниця - режисер документального та ігрового кіно. Навчався в Київському політехнічному інституті та Всеросійському державному інституті кіно (Москва). Автор документальних фільмів «Поселення» (2001), «Пейзаж» (2003), «Фабрика» (2004), «Блокада» (2005) та багатьох інших. Його ігрові фільми «Щастя моє» (2010) та «В тумані» (2012) брали участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. 2014 року «Майдан» Сергія Лозниці демонструвався в українському прокаті.

 

Новий документальний фільм Лозниці «Подія», створений на основі документальної кінохроніки масових виступів у Ленінграді в під час серпневого путчу 1991 року, взяв участь у Венеційському кінофестивалі та буде представлений кінорежисером особисто на кінофестивалі «Молодість».

 

«Детектор медіа»

Фото - Vogue

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2390
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду