Проект YanukovychLeaks здобув спеціальну відзнаку конкурсу Global Shining Light Award

Проект YanukovychLeaks здобув спеціальну відзнаку конкурсу Global Shining Light Award

11 Жовтня 2015
1443
11 Жовтня 2015
13:10

Проект YanukovychLeaks здобув спеціальну відзнаку конкурсу Global Shining Light Award

1443
Проект YanukovychLeaks здобув спеціальну відзнаку конкурсу Global Shining Light Award
Проект YanukovychLeaks здобув спеціальну відзнаку конкурсу Global Shining Light Award

Проект YanukovychLeaks українських журналістів-розслідувачів здобув спеціальну відзнаку міжнародного конкурсу Global Shining Light Award. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Нагороду команді проекту вручили напередодні, 10 жовтня, в норвезькому місті Ліллегаммер.

 

Конкурс організовано Глобальною мережею журналістів-розслідувачів.

 

Перше місце здобула команда журналістів із Чорногорії та бразильського видання Gazeta do Povo. Розслідувачі з Чорногорії підняли дослідили на предмет дотримання законів банк родини екс-прем'єр-міністра країни Міло Джукановича та членів його уряду, а також зловживання у бізнесі та фактів організованої злочинності. Команда від Gazeta do Povo розслідувала контрабанду тютюну і кримінальні потоки в Південній Америці.

 

Цьогоріч за нагороду змагалося 76 розслідувань, надісланих із 34 країн світу.

 

Нагадаємо, YanukovychLeaks - це проект групи журналістів та волонтерів, які почали систематизувати і досліджувати дані про фінансову діяльність екс-власника резиденції «Межигір'я» під Києвом - колишнього президента України Віктора Януковича. 22 лютого 2014 року біля залишеної резиденції водолази виявили близько 200 папок з документами, які намагалися приховати від громадськість. Виявлені та врятовані документи, а також розслідування, що на них ґрунтувалися, були опубліковані на сайті YanukovychLeaks.

 

Над проектом працюють журналісти Дмитро Гнап, Анна Бабінець, Влад Лавров, Олександр Акименко, Олег Хоменок, Марія Землянська, Олеся Іванова, Максим Опанасенко, Катерина Каплюк, Денис Бігус. До команди проекту YanukovychLeaks також входять автор і ведуча проекту Радіо Свобода «Схеми» Наталка Седлецька і керівник відділу розслідувань Радіо Свобода Катерина Горчинська.

 

Як писав сайт MediaSapiens, Глобальна конференція з розслідувальної журналістики є наймасштабнішою зустріччю журналістів-розслідувачів з усього світу.

 

Форум проводиться і спонсорується Глобальною мережею журналістів-розслідувачів (Global Investigative Journalism Network) у партнерстві з національними організаціями-членами. Останні десять років конференція відіграє ключову роль у оперативному поширенні журналістських розслідувань протягом. Зосередивши увагу на навичках і підготовці, захід сприяє транскордонній співпраці розслідувачів, зокрема у сфері журналістики даних. Партнером заходу також є Асоціація критичної та розслідувальної преси (Association for Critical and Investigative Press, SKUP).

 

В 2011 році Глобальна конференція з розслідувальної журналістики пройшла в Києві - столиця України вперше прийняла захід серед усіх країн Східної Європи. У конференції взяли участь понад 450 журналістів з близько 40 країн.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду