Порошенко заявив, що вояки повинні отримувати правдиву інформацію про ситуацію в Україні та у світі

Порошенко заявив, що вояки повинні отримувати правдиву інформацію про ситуацію в Україні та у світі

7 Жовтня 2015
2296
7 Жовтня 2015
14:38

Порошенко заявив, що вояки повинні отримувати правдиву інформацію про ситуацію в Україні та у світі

2296
Порошенко заявив, що вояки повинні отримувати правдиву інформацію про ситуацію в Україні та у світі
Порошенко заявив, що вояки повинні отримувати правдиву інформацію про ситуацію в Україні та у світі

Президент України Петро Порошенко заявив про важливість морально-психологічної підтримки бійців на передовій та донесення до них об'єктивної інформації про ситуацію всередині держави і за її межами. Про це глава держави сказав під час наради з інформаційно-патріотичного виховання у Військовому інституті Київського національного університету ім. Т. Шевченка, йдеться на офіційному сайті президента.

 

«Важливість адекватної політичної інформації зростає до рівня значимості забезпечення воїнів зброєю, боєприпасами та засобами захисту», - заявив Петро Порошенко.

 

При цьому, за словами Президента, військо, особливо на передовій, має величезну потребу в неупередженому, об'єктивному й оперативному інформуванні про ситуацію не лише на фронті і всередині держави, а розуміння того, наскільки набагато небезпечним став світ. «Щоб ми всі чітко розуміли, що означає для кожного з нас агресія Російської Федерації в нібито далекій Сирії і наскільки ці абсолютно безвідповідальні кроки наблизили нас до Третьої світової», - зазначив Петро Порошенко.

 

Глава держави зазначив, що Росія постійно проводить інформаційні атаки, в тому числі - стосовно військовослужбовців Збройних Сил України. Тематика та спрямованість таких інформаційних операцій широкі: демотивація, розпалення недовіри до вищого військового керівництва; розповсюдження панічних чи депресивних настроїв, хештег «нас зливають, всьо пропало»; спекуляція на тих недоліках, які не встигли подолати за рік воєнного будівництва.

 

Президент заявив, що «цинічна брехня є найстрашнішою російською зброєю».

 

«Ми ж російській пропаганді, як демократична країна, яка бореться за свободу, волю, демократію, права людини, протиставляємо свободу слова. Ми впевнені в нашій перемозі, бо за нами правда», - наголосив глава держави.

 

За його словами, ідеологічна робота серед особового складу в умовах бойових дій має передусім профілактичну мету - вироблення імунітету до різного роду шкідливих повідомлень, ворожої пропаганди та інформаційного спаму.

 

Президент підкреслив важливість підготовки офіцерів-спеціалістів: психологів, фахівців зі зв'язків із громадськістю, журналістів.

 

Глава держави подякував церквам, особливо відзначивши Українську православну церкву Київського патріархату та Українську греко-католицьку церкву за направлення капеланів для підтримки військових. «Це вкрай важлива місія - кожному воїну дати відчуття, що з ним Бог, він знаходиться під Покровом Божої Матері», - підкреслив Петро Порошенко.

 

Саме тому, сказав Президент, свято Дня захисника Вітчизни було призначено на Покрову, 14 жовтня, із задумом, що воно стане одним з найбільших українських свят, як День Незалежності, Різдво та Великдень.

 

«Ми ще самі до кінця не усвідомлюємо історичного масштабу того подвигу, який за останні півтора року здійснили українські Збройні Сили, Національна гвардія, СБУ, прикордонники, добровольчі батальйони, волонтери. І хоча робили вони все це із глибоких патріотичних почуттів, а не з меркантильних розрахунків, ми як держава - в неоплатному боргу перед цими людьми», - зазначив Президент України.

 

Глава держави наголосив, що всі гілки влади мають сконцентрувати наявні можливості для подяки українським воїнам за їх подвиг та допомоги у поверненні до мирного життя.

 

Нагадаємо, за ініціативи МІП України, 28 вересня 2015 року в «Укрінформі» відбулося публічне обговорення фактів порушень прав журналістів в зоні АТО, за результатами якого сформовано робочу групу для вирішення проблемних питань.

 

Передумовою для організації проведення круглого столу та створення робочої групи при Міністерстві оборони України став «флешмоб» журналістів у соціальних мережах проти обмежень з боку керівництва штабу АТО на висвітлення і зйомку важливих подій на Донбасі.

 

Водночас українські воєнні кореспонденти припускають, що «закручування гайок», яке розпочалося кілька місяців назад і яке не дає журналістам якісно виконувати професійні обов'язки, пов'язане з оприлюдненням фактів контрабанди в зоні АТО. Про це вони сказали на першому засіданні робочої групи при Міністерстві оборони України щодо роботи журналістів у зоні проведення антитерористичної операції, яке відбулося 30 вересня.

 

«Детектор медіа»

Фото - сайт Президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду