Російський документаліст Андрій Грязєв оскаржує дії російської поліції

Російський документаліст Андрій Грязєв оскаржує дії російської поліції

5 Жовтня 2015
1845
5 Жовтня 2015
13:39

Російський документаліст Андрій Грязєв оскаржує дії російської поліції

1845
Російський документаліст Андрій Грязєв оскаржує дії російської поліції
Російський документаліст Андрій Грязєв оскаржує дії російської поліції

Російський кінодокументаліст Андрій Грязєв у письмовому коментарі «Детектор медіа» розповів, як розвиваються події після інциденту із застосуванням до нього сили з боку російської поліції.

 

За словами пана Грязєва, у нього з'явився адвокат, якого надала доброчинна організація «Русь сидящая». «Днями подамо заяву до прокуратури та Слідчого комітету», - зазначив кінорежисер.

 

Він також уточнив, що до поліції його більше не викликали.

 

Режисер повідомив, що не знає, чи варто пов'язувати такі дії поліції із судовими позовами щодо його стрічки «Війна».

 

Як писала «Детектор медіа», арт-групи «Війна» Олег Воротніков і Наталія Сокол через суд вимагали заборонити правовласниками «Завтра» поширення цієї стрічки. При цьому вони обоє перебували у міжнародному розшуку.

 

«Наразі я намагаюся не робити поспішних висновків, просто виклав факти, як це було. Хоча щодо декотрих із них дуже багато збігів, - зазначив кінорежисер. - З «Війною» всі суди я виграв у Берліні та Москві. Так само, як і довів своє авторство декільком фестивалям, які відмовлялися передавати головний приз».

 

Нагадаємо, 1 жовтня Андрій Грязєв повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його побив поліцейський. Сталося це у вечері після похорону Леоніда Ніколаєва, одного з героїв згаданої вище стрічки «Завтра» авторства пана Грязєва.

 

Як він розповів в інтерв'ю «Радио Свобода», під час похорону він зауважив «машини з за тонованим склом, в яких сиділи невідомі люди з певних відділів та вели спостереження». Після поминок Андрій Грязєв пішов прогулятися центром Москви біля станції метро «Жовтнева» у компанії активістки Pussy Riot Марії Альохіної.

 

Коли кінорежисер підійшов до свого будинку, зауважив «поліцейську машину, біля неї двох співробітників з автоматами». Вони, за словами Андрія Грязєва, ввічливо попросили у нього документи, а тоді запропонували сісти до їхнього авто. «Підійшов вночі до під'їзду, там стояла машина поліції. Поруч з машиною - два менти з автоматами. Вони зажадали сісти в машину і проїхати з ними до відділення. Сказали, є якісь підозри на мене. Привезли, протокол не дали. Потім били кілька разів по руці кийком. Я був у шоці. Таке вперше. Викликали швидку, зафіксували забої», - зазначив кінорежисер.

 

У відділенні поліції до кінорежисера приставили окремого співробітника з автоматом, який всюди його супроводжував.

 

«Детектор медіа»

Фото з архіву «ВідеоТеКи»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду