Воєнкор телеканалу «24» Володимир Рунець виступить із доповідями в Нью-Йорку

Воєнкор телеканалу «24» Володимир Рунець виступить із доповідями в Нью-Йорку

4 Жовтня 2015
1793
4 Жовтня 2015
17:20

Воєнкор телеканалу «24» Володимир Рунець виступить із доповідями в Нью-Йорку

1793
Воєнкор телеканалу «24» Володимир Рунець виступить із доповідями в Нью-Йорку
Воєнкор телеканалу «24» Володимир Рунець виступить із доповідями в Нью-Йорку

Військовий кореспондент телеканалу «24» Володимир Рунець наступного тижня виступить із доповідями у Нью-Йорку. Про це він розповів в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

«Я буду в коледжі Моллой в університеті Нью-Хейвена розповідати про конфлікт на Сході України, ділитися досвідом і баченням того, що тут відбувається», - сказав журналіст. Як уточнив Володимир Рунець, запрошення від цих навчальних закладів йому надійшли особисто.

 

Як розповів Володимир Рунець, за досвідом його попереднього спілкування із іноземними й російськими колегами, у західних кореспондентів більше розуміння ситуації в Україні.

 

«Не виникає непорозумінь у спілкуванні з іноземними і західними журналістами щодо війни в Україні, - зауважив пан Рунець. -  При цьому вони розуміють, що ми висвітлюємо події по-іншому, бо це наша війна і наша країна».

 

Також під час спілкування з ТК журналіст зупинився на особливостях подачі фактів про війну на Сході України українськими ЗМІ.

 

«Згідно книжки «Перша жертва» (The first casualty), що є однією з ключових для західної журналістики, перша жертва на війні - це правда, - навів приклад Володимир Рунець. -  Якщо говорити про правду в класичному сенсі, наш матеріал має відповідати на запитання «Хто? Що? Де? Коли? За яких обставин?». Однак деколи ми не можемо уточнювати, за яких обставин пересувається техніка, куди і звідки вона пересувається. І порушуємо ми такі базові речі, не тому що ми пропагандисти і хочемо викривити факти, а тому що це наші хлопці і є ризик, що якщо ми дамо відповіді на питання «Хто? Що? Де? Коли? За яких обставин?», то вони всі загинуть одразу після оприлюднення цього матеріалу» .      

 

Володимир Рунець висвітлює війну на Сході України від перших її днів. Не раз опинявся під обстрілами.

 

До каналу «24» працював на UBR, ТВі. Виступає автором документальних стрічок про військові події.

 

Походить з Одеси.

 

Детальне інтерв'ю з Володимиром Рунцем читайте на ТК наступного тижня.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Володимира Рунця

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду